27-04-09

Antwerp 10 miles - 26 april 2009

Dikke 5 maanden zijn we ermee bezig geweest om collega’s op de been te krijgen voor de Antwerp 10 miles. Dit begon met mailings om mensen te informeren, nadien mailings om in te schrijven met linken naar mogelijk trainingsschema’s. Regelmatig werden de collega’s op de hoogte gehouden ivm praktische info: startuur,  bereikbaarheid in Antwerpen, 

Uiteindelijk leverde dit alles 19 effectieve inschrijvingen op. Daags na de afsluiting van de online inschrijvingen kreeg ik een telefoontje of er nog 2 extra konden ingeschreven worden J.

Vorige week waren uiteindelijk ook de T-shirts af, en dank zij een collega met ‘wat invloed’ bij de organisatie konden we onze startnummers al op donderdag krijgen. Vrijdag middag toch nog even over en weer naar linkeroever gegaan om de extra nummers nog even op te halen. Vrijdag tijdens de lunchpauze staken een aantal niet lopende collega’s de koppen bijeen voor de aankoop van sportdranken, water, druivensuiker, … Promotiemateriaal werd tevoorschijn getoverd: spandoek, paraplu’s, … Van Chiquita kregen we 2 grote dozen bananen. ‘DANK U CHIQUITA’.  Ik voelde het, we waren er klaar voor.

Ik had al een hele week niet gelopen, en daar voelde ik me niet echt comfortabel bij, maar zag ook het nut niet meer om vrijdagavond nog wat kilometertjes te malen. Afwachten dus. Zaterdag was sowieso al heel druk. Tegen de avond begon in mijn spulletjes al bijeen te zoeken. Nummers en chips van collega’s die ik vrijdag niet meer had gezien, extra T-shirts, drankgrodel, garmin opladen, …

Zondag morgen was het even vloeken, ‘Shit, regen!’ Op zich vond ik het niet zo erg. Het regende niet hard, er was geen wind, en er was geen wind: Ideaal loopweer. Geleidelijk begon het iets harder te regenen… Dat vond ik al minder, gezien we hadden afgesproken op het grasveld op Linkeroever, en dat zou niet zo aangenaam zijn bij zo’n weer… En ja hoor, daar kwam het eerste SMSje al. ‘Met zo’n weer denk ik niet dat ik er ga doorkomen’. Overtuigen lukte blijkbaar niet. De GSM stond niet meer stil: “Breng jij mijn nummer, ship en T-shirt mee?” “Waar moeten we precies zijn?” (ik had mailings gestuurd met google earth foto’s waar exact opstond waar ze wanneer moesten zijn…). “Waar kan ik mijne pas en mijne gsm laten…”.  Voor de zekerheid zorgde ik ervoor dat ik om 13:00h ipv 14:00h ter plaatse was. Het verkeer ging supervlot! Hoe meer paniek ze zaaien, hoe vlotter dat je Antwerpen kan binnenrijden…

Nadat ik me geparkeerd had op linkeroever, kwam ik al snel Herman tegen. Hij was op zoek naar zijn nummer en Jess. Hier en daar doken nog andere bekende gezichten op: Gert Christophe, Muriel, Nico, Bart, Anita, Carmen, Michael  en de eerste collega’s kwamen toe! Oef, ik zou al niet meer alleen aan de staan… Het aantal groeide… Een schoon zicht met die T-shirtjes. Ten_miles_26-04-2009_012Zelfs de manager kwam toe, net geland na een tripje in buitenland en claimde onmiddellijk zijn nummer en T-shirt op! Cool! Uiteindelijk waren we met 16 starters! Mooi!

We wandelden naar de start. De snellere onder ons wrongen zich naar voor. Nu was het ieder voor zich. Ik kon rekenen op mijn persoonlijk haas, fotograaf, cateringlady: Elastimam. Het startschot werd gegeven en 13 minuten later gingen we over de matten. n1239459580_447593_530312Het was lekker druk maar het liep nog vlot in’t begin. Je gaat mee met de massa, en had er geen erg in dat het wat te snel ging. Edith maande me aan om wat te vertragen. Dat ging vanzelf toen we de eerste klim maakten om naar de Kennedytunnel te gaan. Even klimmen en dan zag je wijd opengesperde tunnelmond.  n1239459580_447599_3879932Langs links werden honderden lopers opgeslokt, langs rechts kwamen de auto’s. Sommige chauffeurs moedigden de lopers aan, andere vervloekten ons voor hun fileleed. In de tunnel was het even vlak. Even bekomen, maar toch vond ik dat er een drukkend temperatuurtje hing in de koker. Er werd geroepen, getierd, geklapt, gefloten, … n1239459580_447603_3984822Het doet toch iets. Het licht aan’t eind van de tunnel werd klaarder. Er moest weer geklommen worden. n1239459580_447605_8332088Dat was weer goed te voelen in de beentjes. Maar na de tunnel kwam dan nog eens de af(op)rit, waar het bleef stijgen. Eindelijk boven en dan weer naar beneden, onder het justitiepaleis, om daarna weer naar de leien te klimmen. Genoeg hellingen naar mijn zin, en die bevoorrading liet ook maar op zich wachten. Dorst had ik niet, maar ik had verkoeling nodig. Daar stonden ze. Ik graaide 2 flesjes mee. De inhoud water van 1 flesje spoot ik direct over mijn hoofd. Dat had ik nodig. Gelukkig was het geen AA-drink of zo… Elasti had ook 2 flesjes meegescharreld. Voorlopig genoeg koelvloeistof dus. Veel  lopers gooiden na enkele slokken hun flesje al aan de kant. De plaatselijke supporters verzamelden  flesjes en spoten de overgebleven inhoud naar de lopers. Een welkome douche voor de lopers. Minder leuk was toen ze de inhoud met flesjes en al naar de lopers gooiden. Een agent op de fiets kwam onmiddellijk tussenbeide: “Welle chemme nikske chedaan m’neer. Welle chooie alleen water.”  n1239459580_447607_6027371Dan draaiden we op de kaaien. Hier was de kans op het supporters nog groter, dus blijven lopen, opgeheven hoofd en big smile… Dat viel ook nog verrassend goed mee. Links en rechts langs de kant stonden collega supporters en de collega-catering-cheergirls. Zelfs tante May en nonkel Mil stonden de supporteren… J

Het lopen viel wel mee. Het  tempo was aan de lage kant, de hartslag aan de hoge kant. Elasti probeerde me wel voort te sleuren door enkele meters voor mij te lopen, maar het hielp niet. Ik moest nog wat krachten sparen voor de Konijnenpijp. De 2e bevoorrading was weer heel welgekomen! De nodige flesjes voor afkoeling en we gingen verder. Daar was de konijnenpijp dan. De eerste km bergaf was nog goed te doen J, maar dan begon de klim van meer dan 1 km… Daar kwam geen eind aan. Een echte kuitenbijter. Even dacht ik eraan om het verband van mijn linkerkuit naar mijn rechterkuit te verplaatsen… n1239459580_447562_322894Ik focuste mij op het asfalt. Af en toe keek ik even op, maar die uitgang scheen niet te naderen. Even wou ik stappen, maar dat gaf geen beter gevoel. Dus maar terug lopen. Eindelijk terug daglicht. Nu nog even doortrekken. Een scherpe bocht naar rechts, en dan het (laatste) gas volledig opendraaien. De topsnelheid in de laatste 500 m was 15,4 km/h… Even blafte ik Elasti nog af dat ze in de weg liep… “Sorry schat…” Officiele tijd: 1:44:17.

Ik was blij dat ik de blauwe mat passeerde. Ik nam alle drank aan die werd aangeboden. Op  het grasveld waren nog maar 3 collega’s toegekomen. Dat viel goed mee. Terwijl we nakeuvelden, strompelden de andere mondjesmaat binnen. We bleven nog vrij lang plakken. De laatste loper (geen rekening houdend met de 2 ‘wandelaars’ die via de voetgangerstunnel gingen…) kwam binnen na 2:20h. Hij was de oudste van onze groep en liep zijn eerste looppasjes in oktober. Knappe prestatie! De sportdrank maakte al snel plaats voor pintjes. Het eerste pintje voelde ik tot in mijn kleine teen… Toch maar terug overgeschakeld op water…

Het was een succes. De deelnemende collega’s waren enthousiast! De supporters vonden het supergezellig! Plannen voor volgend jaar werden gesmeed. Wat kan volgend jaar beter, hoe kunnen we de collega’s beter bevoorraden, … Op 25 april 2010 zal er terug een delegatie staan!

Vandaag op den buro was’t een heel grappig zicht. Precies een stel bejaarden bijeen! J

 

20:41 Gepost door Homer in Algemeen | Permalink | Commentaren (24) |  Facebook |

Commentaren

Het schept wel een band lopen samen met collega´s. Nou ja,...samen. In het hetzelfde shirt dan toch! Prima gelopen trouwens!

Gepost door: Tiny | 27-04-09

mooi verslag en mooie tijd
en de overschot van da water over uw benen gieten helpt ook
kben benieuwd als ik ook zo veel vragen ga krijgen van collega's in Brugge

Gepost door: Nico | 27-04-09

Knap gedaan Frank, zowel de organisatie, je verslag als je wedstrijd. Tot de volgende.

Gepost door: Gert | 27-04-09

aah superleuk!
leuk verslag en goe gedaan!

Gepost door: Jess | 27-04-09

Goed gedaan Frank ! na al die lovende verslagen over A'pen beginnen we zelf ook zin te krijgen om er volgend jaar aan mee te doen.

Gepost door: Chris | 27-04-09

team Leuk dat je zo'n team van je werk bij elkaar hebt gekregen. Ik heb dat vorig jaar bij ons gedaan met de 20 van Brussel: vorig jaar 4 deelnemers, dit jaar 8. Je zal dus volgend jaar zeker werk hebben! Knap gelopen ook, doet deugd hier weer eens wat tekst te lezen :-)

Gepost door: Julie | 27-04-09

proficiat ! Nu heb ik echt dik DIK spijt dat ik niet meegelopen heb. Dat was op een paar minuutjes mijn tijd vorig jaar. Proficiat met de hele organisatie ook, want dan moet er toch een pak stress bij geweest zijn ook, ik hoop dat het 'al lopend' wat minder geworden is.
YOU ALL DID IT !!! al de rest telt niet ! Jullie hebben het toch maar gedaan !

Gepost door: kaat | 27-04-09

Jouw doel behaald!! Jammer dat ik mij zo heb moeten haasten, heb jullie niet kunnen opzoeken, en ook erna moest ik direct door om de trein te halen. Die konijnepijp vond ik echt de hel, ik snakte naar het daglicht, en toen je dat in de verte zag oprijzen, zalig!! Schitterend gedaan hé!!

Gepost door: Wendy | 27-04-09

Antwerp ten miles R.I.P.: "hij leerde zijn volk lopen ..." :-)
Heel knap dat je niet-lopende collega's kan motiveren om een ten miles te lopen.
Dat smeedt een hechte band en kan de sfeer alleen maar ten goede komen.
Knap gelopen ondanks de voorbereiding met obstakels.

Gepost door: frank spencer | 28-04-09

Proficiat met je knappe ten miles!

Gepost door: Dave | 28-04-09

er was geen wind én er was geen wind? 't Kan al eens meevallen hé ;-)
Prachtig dat je die gasten allemaal op de been hebt gekregen!Ook zelf mooi gelopen!!

Gepost door: geert | 28-04-09

@ Geert Die eerste 'wind' mag je door 'zon' vervangen.... M'n potteke corrector is leeg...

Gepost door: Homer | 28-04-09

heerlijk niet waar die massa-evenementen !
renate

Gepost door: runswimgirl | 28-04-09

als dat geen teamwork is ! Proficiat allemaal !

Gepost door: jogginggirl | 28-04-09

Tof initiatief En wat doen we dit jaar als teambuilding? Jaja, dat zijn dingen die voor herhaling vatbaar zijn.
Knappe prestatie van jouzelf ook natuurlijk.

Gepost door: Marc | 28-04-09

Leuk verslag, Frank! Je hebt dat weer levensecht beschreven! Ik ben blij nog eens iets te lezen op je blog. Het was de laatste tijd zo stillekes...
Knap gelopen ook! En tof dat je zovele collega's kunnen overtuigen hebt. Hangt daar geen incentive aan vast? :-)

Gepost door: Sandy | 29-04-09

wooohoo! proficiat Frank, weer een zeer mooie prestatie en tof dat je zo veel collega's op de been kreeg!!

Gepost door: Ruthje | 30-04-09

mooi verslag Homer en proficiat met je goede tijd

Gepost door: Ronald | 30-04-09

Dat heb je weeral goed georganiseerd. Wim heeft je ook nog op een leuke plaats gespot en in de race. Sturen de kiekjes één van de dagen door. Tja druk hé met die communietijden in de familie.
Prima tijd!

Gepost door: Smurfineke | 02-05-09

leuk verslag Leuk verslag van de 10 miles...ik had bij het lezen het gevoel dat het terug zondag 26 april was. De sfeer was inderdaad geweldig...
Toffe foto's...

Gepost door: Peter valkenborg | 02-05-09

Spijtig genoeg hebben we jouw niet gezien! Toch een schitterende prestatie! proficiat

Gepost door: Carmen | 03-05-09

Heel leuk verslag. Volgend jaar ben ik normaal ook van de partij. Mooi gelopen.

Gepost door: Yves | 05-05-09

Mooi verslag, mooi georganiseerd en ook nog goed gelopen, ook een pluim voor uw haas, proficiat...

Gepost door: Stofke | 09-05-09

mooie prestatie ! prachtig dat je zoveel mensen op de been kan brengen .
Trainer aan het worden ? :-)

Gepost door: coach mario | 12-05-09

De commentaren zijn gesloten.