20-12-08

Q music SANTA RUN

Na een zalig zondag loopje van 16,5 km was er deze week een lopeloze week. Waarom? Geen idee. De kerstsfeer waardoor de zetel extra aanlokkelijk is? Druk op't werk? In ieder geval er was geen loopdrang en dan gaan we dat ook niet forceren...

Gisteren stond de Santa Run op het programma. Ik was reeds 's middags gestopt met werken en was vlug even langs geweest bij de Waagnatie om onze startnummers en kerstmannepakken op te halen. Daar liep ik Herman al tegen 't lijf. Dan vlug naar huis gevlogen om ons gasten te feliciteren met hun schitterende examen resultaten.

santaTegen 16 uur vertrokken we dan terug richting Antwerpen. Ik wilde absoluut de avondspits voorzijn... Daarvoor hadden we blijkbaar iets vroeger moeten doorrijden. Homer en Elasti in kerstmannenpak zorgden blijkbaar wel voor verbaasde blikken bij de filerijders... Ruim op tijd kwamen we toe en vonden al snel een parkeerplaatsje vlak bij de start.

Er waren al heel wat kerstmannen toegekomen in de grote hal. Een ding was al vlug duidelijk: hier andere bloggers/facebookers vinden was een onmogelijke zaak. We luisterden nog even naar de life optredens van Udo, Silver, Kate Ryan en dan werd er een poging gedaan om de grote menigte kerstmannen op te warmen. Matthijs was meegereden als fotograaf van dienst. Spijtig dat het toestel zijn geest gaf na 5 foto's... maar zo kon hij zich volledig toeleggen op zijn suporterstaak.

santa homerDe massa bewoog zich naar buiten. Jongens, zo'n grote bende!!! Een helikopter kwam even enkele meters boven het scheldewater hangen om die rode sliert vast te leggen op de gevoelige plaat.

Vermoedelijk was het startschot gegeven, want de menigte bewoog. Zoals we gewend zijn in een massaloop was het harmonikastart. Vertrekken, stoppen, stappen, vertrekken, ... Na een paar honderd meter waren we toch aan't lopen. Ik draaide even het gas open, maar had het kleine opstakel niet gezien. Te laat zag ik dat de loper voor mij opzij sprong om een klein ijzeren paalte, dat aan't begin van de autovrije straat staat, te ontwijken. Ik kon niet meer stoppen en knalde er met mijn knie en scheen tegen. Het gaf echt zo'n 'Toing' geluid. De pijnscheut ging door mijn lichaam. Ik duizelde en had braaknijgingen van de pijn. Ik strompelde naar de kant en leunde even kreperend van de pijn tegen de huizen. Edith dacht dat het paaltje op een iets gevoeligere plek was terecht gekomen, maar toen ik maar naar knie bleef grijpen besefte ze dat dat toch net niet kon...

Ik hinkte enkele meters... Edith maande aan om terug te draaien, maar ik wou doorgaan... Het deed verschrikkelijk veel pijn, maar na een paar honderd meter ging het beter. Het tempo werd opgedreven en we passeerden heel wat kerstmannen en vrouwen. Geregeld moest ik op stoep lopen om HoHoHo lopers te kunnen passeren. Op de Meir stond de drankpost. Een Smeets jeneverkot. Daar was een splitsing voorzien: of je volgde het parcours, of je passeerde het kot. Wij kozen voor... het kot. De kerstmannen stonden daar massaal stil en waren aan't drummen om zo'n klein glaasje te bemachtigen. Het was echt aanschuiven. Met een beetje elleboogwerk stond ik na een tijdje ook vooraan. "Wat had U graag gehad meneer?" We konden blijkbaar ook de smaak nog kiezen... "5 stuks, vanalles wat". Ik kreeg een plateautje aangeboden met de kleine glaasjes. Het ideale medicijn voor mijn knie. De glaasjes waren al snel leeg en we vertrokken terug. Amai, die knie! Terug starten was verschrikkelijk. We gingen door. De groenplaats, de grote markt, en dan de kaaien op.

De finish was in de gebouwen van de Waagnatie. De Garmin gaf 31:30 aan, wat ik een heel mooie tijd vind, rekening houdend met de knie-oponthoud en de file bij het nuttigen van de jeneverkes. Even een sportdrankje en dan recht naar huis. De wandeling naar de auto was een marteling. Thuis direct ijs gelegd en pijn verbijten. Afzien...

Later op de avond was er in onze straat een kersthappening van onze buren. Eerst was er een fakkeltocht en nadien is het verbroederen in onze straat. Tentjes met kippeboutjes, kerstmuziek en een tentje met "knie-medicijn". Toch even naar buiten gestrompeld om mee te verbroederen en de verschillende smaken medicijnen proeven.

Vanmorgen om 5:30h wakker geworden van de pijn. Of is het stijf? Nog even afwachten en dan misschien desnoods toch een fotoke laten pakken...

In ieder geval, nu genieten van een weekje verlof!!!

09:08 Gepost door Homer in Algemeen | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

Commentaren

santa blijft een geweldig gezicht al die santa's! Sterkte met je knie

Gepost door: ronald | 20-12-08

Ai... Van harte beterschap gewenst Frank. Geniet van je vakantie!!

Gepost door: Tiny | 20-12-08

Leuke run zo te lezen alleen spijtig van het ongevalletje, verzorg je goed...

Gepost door: Stofke | 20-12-08

ai ai ai ipv ho ho ho. Wat een tegenvaller Frank, volgens mij was jij zodanig aan het rondkijken, op zoek naar dat jeneverkot, dat je die paaltjes niet hebt gezien.... Nee serieus, 'k hoop voor jou dat de schade meevalt, ik duim! En groot gelijk dat als je eens een week geen zin hebt om te lopen, je het ook nit doet. Hier was het ook rustiger eerlijk gezegd. Prettige feesten!

Gepost door: Julie | 20-12-08

Goh, ik hoop echt dat er niks aan de hand is met die knie! Wel een beetje jammer dat daar niks verwittiging voor was. Prettig weekend nog!!

Gepost door: Wendy | 20-12-08

ai ai ai oei oei oei ipv ho ho ho blijkbaar! hopelijk is de schade niet te ernstig!

Gepost door: Ruthje | 21-12-08

Oei Dat is niet zo best hé!!! Ik vond het idd ook heel donker in het begin, je kon niet goed zien waar je liep, en je moest idd goed opletten voor de paaltjes!!! Hopelijk is het niet te erg en ben je er snel van verlost!!!

Gepost door: Eva | 21-12-08

scheenbeen een scheenbeen en knie is iets gevoelig he!
Hopelijk doen de medicijnen goed hun werk en val het mee...
Alvast de allerbeste wensen!
Hohoho...

Gepost door: INvormTinneke | 21-12-08

Hopelijk is het niet te erg met je knie. Die obstakels zijn inderdaad verschrikkelijk gevaarlijk en als ze dan net voor je neus wegspringen kan je ze niet meer ontwijken.
Ik ben nog een paar keer de zaal rond gegaan om te kijken of ik jullie nergens kon vinden, maar met al die kerstmannen en -vrouwen met dezelfde baard moest je al veel geluk hebben om iemand te herkennen. Volgend jaar spreken we ergens af.

Gepost door: Herman | 21-12-08

Voor 1 keer zou je misschien wensen dat de iets gevoeligere plaats geraakt was :-) al zal Edith daar anders over gedacht hebben . Ze keek om ......dacht ai da's weer niks straks ! :-) Maar toen je je knie vast pakte was ze gerust en liep verder. ( grapje he )
Die jeneverke's ....ik zou er mijn knie ook voor stoten ! Ik heb hier nu ééntje met de choco smaak staan .
Veel beterschap , fijne feestdagen en een gelukkig 2009 !!

Gepost door: coach mario | 21-12-08

knie sorry dat ik het zeg : maar dat is altijd stom hé tegen zo'n onnozel paaltje lopen. Allé, 't is te hopen dat het enkel kneuzingen zijn

Gepost door: Koen | 22-12-08

oei en ai maar toch veel plezier dat is op zijn Franks hé , leuke bedoening ! prettige eindejaar !!

Gepost door: Katrien | 22-12-08

Leuk verslag om te lezen,zo zie je maar dat het niet lang moet duren om problemen te hebben,verzorg je knie goed maar het komt wel goed.

Gepost door: Bart | 22-12-08

Hopelijk valt dat allemaal wat mee met je knie/scheen

Gepost door: Yves | 22-12-08

Hoe is 't ondertussen met 't knietje?

Gepost door: Spencerwoman | 22-12-08

De commentaren zijn gesloten.