29-11-08

Druk...

Busy 4Wat een leven. Druk druk druk... Mijn Feed reader geeft aan dat ik nog 234 berichten achter loop... Alle dagen vroeg naar kantoor en laat thuis. Gans de dag meetings, opleidingen, ... Elke dag is in het teken van hardware, software, opleidingen, trainingen, ... Bijgevolg 's avonds iets minder zin om de laptop nog eens op schoot te nemen. En gezien ons gasten dan weer eens blessure vrij zijn, draait onze taxidienst weer op volle toeren; er wordt weer heel wat over en weer gereden naar de verschillende sporthallen. De computerontspanning beperkt zich tot af en toe eens "porren op facebook".

Van lopen komt bijna helemaal niks meer in huis. Vertrekken is toch Oh zo'n moeilijke opgave. Als het dan toch gebeurt is het echte ontspannen en dan denk je elke keer "Verdomme dat moet ik toch meer doen..."

OK, met de sneeuw en ijzel was het vorig weekend niet echt evident om te lopen. Toen heb ik wijslijk gepast. We zijn wel stevig gaan wandelen over het verse sneeuwtapijt. Zalig! Ik hou van sneeuw... Als een klein kind kijk ik honderd keer naar buiten en houd ik de temperatuur in de gaten. Dus zondagavond trokken we erop uit. Spijtig dat ons gasten al zo groot zijn. We vonden het eigenlijk niet kunnen dat we met de sleeen gingen wandelen met 2 kindjes van 16 en 17j. Dus dan maar zonder slee. De sneeuwballen suisden rond onze oren.

Ook dit weekend zal weer lekker gevuld zijn. Baketten op verplaatsing. Vandaag lekker gaan eten met ouders en schoonouders. Morgen nog een verjaardagsfeestje... Toch ben ik er zeker van dat ik een gaatje zal vinden om te lopen... En... ik ga proberen blogjes te lezen...

08:09 Gepost door Homer in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

16-11-08

We zijn er nog eens...

Na een weer heel drukke werkweek was ik oh zo blij dat het weekend was. Vrijdagavond mocht er weer heel wat over en weer gereden worden naar de baskettrainingen. Thomas ging voor de eerste keer terug trainen na zijn pootje gebroken te hebben. Heel den boel goed ingetaped en met een brace. Alles had goed stand gehouden, dus hopelijk is hij terug vertrokken. Daarna Matthijs weggebracht. Dan snel Elasti opgepikt om naar de eerste "officiele bijeenkomst" te gaan van "Runnin' Brecht"; de loopclub van Brecht. Ik ben, laat ons zeggen, steunend lid. Ik heb nl nog nooit meegelopen... shame on me. Het was een gezellige bijeenkomst. De "sportdrank" vloeide rijkelijk. Na Matthijs zijn SMSje even over en weer naar den basket gevlogen en dan terug "socialisen"... Naar mijn gevoel toch net op tijd gestopt met de "sportdrank". Ik had nog niet gegeten... Dan voel je dat toch iets sneller.

Zaterdagmorgen was op zijn zaterdagmorgens. Wat moest gebeuren werd gedaan. Na de middag mocht matthijs gaan matchen. Om 14:45h... De meisjes die voor hen speelden hadden er een gezellig onderonsje van gemaakt denk ik. Matthijs moest met meer dan een half uur vertraging starten... Daar ging onze strakke namiddagplanning weer. Na de victory van Matthijs, snel Thomas opgepikt en dan bij mijn ouders gaan eten... Dat staat altijd garant voor veel calorieen stapelen... Pffff

Vanmorgen was Edith EXTRA VROEG UIT DE VEREN. (dat gaan we noteren! zondag 16 nov 2008). Ze had vrijdag, aan den toog, namelijk aan de vroege "Brachtse Lopers" gezegd dat ze meeging met hen. Nu moet je weten dat die mannen stipt om 8h onze deur passeren... Dus belofte maakt schuld en ze stond er vanmorgen!!! Ik vertrok een uurtje later voor een toerke van 12 km. 10°C en 't was droog. Ik vertrok met tegenwind. Daarna een aantal kilometers langs het kanaal en dan terug richting thuis. Het liep vrij goed. Hartslag aan de hoge kant, maar dat zijn we gewend. Edith was ook net thuisgkomen.

200821116

Vanmiddag nog een beetje chillen en dan zijn we weer klaar voor een zware werkweek.

13:39 Gepost door Homer in Algemeen | Permalink | Commentaren (16) |  Facebook |

15-11-08

Rustig op loopvlak

quest markRustig hier he... 'k Weet het. Niet veel gelopen...

Straks of morgen misschien...

10:31 Gepost door Homer in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

11-11-08

11 november ...

... de verjaardag van mijn schoonvader. Hij heeft nooit van zijn leven moeten werken op zijn verjaardag. Mooi gepland.

Vanmorgen was ik alweer vroeg wakker. De regen kletterde tegen de ruiten. De wind was al wat minder dan gisterenavond, maar het waaide toch nog harder dan we gewoon zijn. Eerst nog even naar de "herhaling van het journaal" gekeken en dan het loopuniform gezocht. Toen ik vertrekkensklaar was, was het gestopt met regenen, en waren de dreigende wolken weggetrokken. Er was zelfs een heldere hemel!!

Ik had een route uitgestippeld in mijn hoofd. Ik was amper 500 m weg toen ik mijn plannen volledig omgooide. Ik vertrok met de wind pal in de rug, en moeten terugkeren met de wind van voren zag ik niet zitten, dus er werd gekozen voor een ander tochtje. Het liep vlot. Ideale temperatuur. Net geregend. Iets te veel wind. Ik hield het bij een tempoloopje van 5 km. Toen ik thuiskwam, stond Edith vertrekkensklaar.

Deze namiddag werden we verwacht in de bowling hier inde buurt. Mijn schoonvader had ons uitgenodigd voor een familiepartijtje bowling. Een gezellig samenzijn, en ook hier weer schitterde Elasti! Daarna een aperitiefje thuis en dan met zijn allen op restaurant. Wat zal er weer gelopen moeten worden om de schade te herstellen.

Ondertussen schitterden vele weblog-facebook-lopers. Vlug jullie verslagjes lezen!!

19:37 Gepost door Homer in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

09-11-08

Druk weekendje

Wat een weekend… Een weekend was om uit te rusten dacht ik. verhuizenZaterdag om 9h werd ik verwacht bij Elastimams broer. Hij had een nieuw nestje gekocht en wij mochten zijn inboedel mee verhuizen. 0m 9 h stonden we daar met 6 beren van gasten (mezelf inclusief). Kristoff had 4 Harley Davidson maten en zijn 2 schoonbroers gevraagd. Om 10 h al stak alles in de breaks, aanhangwagens en camionette. In konvooi reden we naar de nieuwe stek. Daar moesten we wachten op de ladderlift. Ons geduld werd danig op de proef gesteld. Na 3 h lachen en zwanzen ken ik alles van Harley Davidsons, Harley treffens over de wereld, cilinderinhouden, types, onderdelen, beurzen, cruisen en zuipen… Eens de lift er was, was alles binnen het half uur gelost. (moesten wij daar zo lang voor wachten). Met ons tweetjes reden we nog een laatste maal terug voor de laatste spullen te verzamelen.

vaatOm 17:30h was ik thuis. Snel de douche in want om 18h werden we verwacht op den Basket. De ouders van Matthijs zijn ploeg mochten de kaas en wijnavond voor de Vips en de sponsors verzorgen. Er moest gewerkt worden!! Opdienen, afruimen, afwassen, … 75 genodigden en geen vaatwasser in die keuken… Handen uit de mouwen dus. 200 borden, 300 glazen alles met de hand. Er waren dan wel 10 sets handen, maar toch was het veel. Mijn handen waren helemaal verfrommeld… Maar ja, ’t was voor de goede zaak. Om 21:30 h was onze shift gedaan, en mochten de volgende overnemen…

herfst 2Vanmorgen moest er dan toch gelopen worden. Zoals gewoonlijk vroeg uit mijn bed. Na een uurtje blogjes en facebook lezen trok ik stilletjes naar boven, op zoek naar mijn looptenue. Nog vlug en boterhammetje, een kopje koffie en dan naar’t bos. Mijn benen waren nog stijf van al de trappen die ik zaterdag had gedaan. (zeker 20 keer 3 verdiepen op en af). Dus ik ging het rustig houden. Kei veel loopvolk in’t bos. ’t Was weer zalig. De kilometertjes telden vlot bij op de Garmin. Op de 11 km dacht ik dat ik toch 10 miles moest lopen, dus nog een extra lusje. Na 16 km ging het nog vlot, dus ik stopte nog niet. Zou ik voor de 21 gaan? Waarom niet, ik was toch bezig. Maar na 19 km was ik in de buurt van mijn auto. Ik liep nog een paar keer rond de parking om 20 km op mijn teller te hebben. Ik zag het niet zitten om nog een paar keer rond de parking te lopen voor de 21 km te halen. Mijn schoenen zagen er lief uit. De klodders modder hadden ze zwaar gemaakt. Modderspatten tot aan mijn knieën, en mijn witte sokjes waren alles behalve wit. Maar ’t Was kei leuk!!

En nu liggen we in de zetel, 1 oog op mijn scherm, 1 oog op de cross cup in Mol (CANVAS+).

Groeten.

15:30 Gepost door Homer in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

02-11-08

Herfstloopje

herfstHerfst. Geef toe, het kan mooi zijn. Als het niet regent en niet waait... Vandaag was het zo'n dag. Voormiddag volle bak zon. Na een trage start van de dag en een uitgebreid ontbijt trok ik mijn looptenueke aan. Terug de lichte kledij... 10°C. Ik was klaar om te vertrekken, maar daar bleef het bij. Beentjes waren nog wat moe van het loopje van gisterenavond. Ik legde mij in de zetel bij ons gasten en pikte nog een filmpje mee. De eindgeneriek rolde over het scherm. Dat was voor mij het startsein. Ik verzamelde flesjes drinken, een banaan, ipod, ... en sprong in de auto, richting Peerdsbos.

De parking aan het park stond zo goed als vol. Hola, ik was duidelijk niet alleen. De beelden van het herfstbos waren adembenemend. De zon priemde door de kalende kruinen. In de dreven lag een tapis-plein van gouden en bruine bladeren. Die feerieke bladeren camoufleerden vakkundig de modderplassen. Shit!! Natte voeten.

Ik liep rustig verder. Verbazend weinig lopers, maar heel veel wandelaars. De rijke bosgeur werd geregeld verstoord door Chanel geuren. Ik verliet de brede dreven, en dook terug in het echte bos. Daar was ik weer alleen.

Na een rustig loopje van 9,5 km was ik terug aan de auto. Herboren.

17:08 Gepost door Homer in Algemeen | Permalink | Commentaren (16) |  Facebook |

Rustig weekendje...

Wat een weekend... "Daens" was ongelooflijk.  Een muzical waar zelfs in het buitenland stevig mee uitgepakt kan worden. Spijtig dat enkele technische problemen zorgden voor vertragingen. Dit maakte dat we een dik uur langer dan voorzien vertoefden in Antwerpen X. Het avondeten werd genuttigd om 0:30h. Een stevige vette pita en dan gaan slapen Onbeslist.

Zaterdag werd heel rustig ingezet. En bleef rustig gedurende heel de dag... Dit blogje werd vertroeteld met een nieuw jasje, ter gelegenheid van haar 2e verjaardag. Uiteindelijk dan toch nog om 20h de loopoutfit aangetrokken voor een aantal kilometertjes. Het regende niet meer. Er stond wel wat wind. Temperatuur was goed. Een laagje minder aangetrokken dan vrijdag, en het was nog te warm... Het liep vlot. Ik kon vlot het tempo van 10,4 km aanhouden gedurende de 7 km.

08:09 Gepost door Homer in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |