05-10-08

Marathon Keulen ... of hoe een supporter lijden kan...

Zaterdag kort na de middag trokken we gepakt en gezakt richting Keulen. Tripje van 220 km. We reden in de stralende zon... "Hadden ze geen regen voorspeld?". SMSjes vlogen door de ether. Mario was al in Keulen, Gert was onderweg naar't hotel, wij van't zelfde. Vlug inchecken. SMSsen, bellen, ... koffers in de kamer gooien en dan naar de Marathon Expo. Nummers afhalen. Aan de receptie raadden ze ons aan de U-bahn te nemen... In Belgie nemen we nooit een tram, in Keulen wel... Inderdaad blij dat we niet te voet gegaan waren. Daarna nog een kilometertje stappen naar de expo. Groot, en veel loopspullen... Weer bellen, SMSsen... Hoe vonden mensen mekaar voor het GSM-tijdperk? Even later verschenen Gert en Ria. Nog wat later Mario. Nummertjes verzameld, nog even rondsnollen en dan terug een wandeling naar de U-bahn. Onderweg werden plannen gesmeed om samen te eten.

Even na 7 uur hingen we aan de bar van ons hotel: Gert & Ria, Philippe & An, Mario & Peggy en the kids, en wij ook... De Marathon lopers dronken water, de andere iets anders... KnipogenHet gezellig samenzijn werd door de kok(?) of door het personeel(?) zo lang mogelijk gerokken...Onbeslist. En dan onder de wol.

Vanmorgen, direct door het raam gekeken. 't was droog! Yes!! Ook niet te veel wind. Yes!! Direct het goede nieuws aan Elasti gemeld. Voor mij een uitgebreid ontbijt. Voor Elasti iets minder. Daarna met de U-bahn naar het hotel van Gert & Philippe en dan naar de start. SMSjes naar Ruth & Julie, maar mekaar vinden was niet simpel. Ondertussen regende het al wat en er was koude wind. Echt herfstweer. De massa zorgde voor ietwat beschutting maar toch. Er werd gestart in verschillende zwermen... Manne 't was koud. De bruggen over de Rhein waren een ware foltering voor supporter en fototoestel... Doorstappen naar strategische punten waar ik de lopers zoveel mogelijk kon zien. Op het plannetje lijkt het allemaal zo simpel. Dit bleek echter niet het geval te zijn... Ik was ondertussen al goed doorweekt... Koud.

Op het 12 km punt was ik te vroeg of te laat? Das altijd zo moeilijk he... Zijn ze al voorbij? Of nog niet? Even wachten, en dan toch maar naar het 19 km punt gestapt. Na een kwartiertje verscheen Mario, iet later Gert, dan Philippe en een tijd later ons Dithje!! Glimlach tot achter haar oren! Dat zat goed. Daarna nog een beetje rondgestapt. Een beetje genoten van de tropische ritmes, in de gietende regen. Die groepjes wisten wat ambiance maken was...

Daarna terug naar richting finish gestapt. Regen, wind, koud. Een strategisch plaatsje gezocht. De Webloglopers kwamen in dezelfde volgorde over de finish. Resultaten? Die vind je wel bij hen. Elasti is dolgelukkig; dat zegt genoeg zeker... Nog even langs de Expo en dan zo rap mogelijk terug naar het hotel. We hadden ondertussen telefoongekregen dat ze met Thomas onderweg waren naar de Spoed. Hij had een elleboog in zijn gezicht gehad tijdens den basket... Toch moesten we nog een dikke 200 km rijden... Hij was in goede handen van de bomma! Dank U bomma!! Het bleek allemaal nogal mee te vallen. Nen blauwe voorgevel!!! Kei ruig!!

In de auto stond de verwarming op 27°. Ik begon dan toch te smelten...

Even een extra info... Ik had mijn Garmin aangedaan tijdens mijn supportertochtje... Van Start tot Finish heb ik 14,9 km gewandeld. Als training kan dat tellen...

Voor de liefhebbers hier nog wat sfeerbeelden...

21:39 Gepost door Homer in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

Commentaren

Bedankt schat !!! Het leven van een supporter kan zwaar zijn.

Gepost door: Edith | 05-10-08

Jong, het leven kan soms echt zwaar zijn. Maar ge hebt weeral bewezen dat de volgende 19 jaar huwelijk snor zitten :-) Ach, de liefde kan schoon zijn, hé!

Gepost door: Sandy | 05-10-08

Wijn Mercikes voor jullie gezelschap en nu ook de mooie foto's. Enne, zaterdagavond in Eindhoven op het buffet voor mij een lekker groot glas rode wijn, of 2! :pp

Gepost door: Gert | 06-10-08

Weer leuk...de fotookes!!!
Volgende week is het jouw feestje!
See ya!

Gepost door: Tinne | 06-10-08

Proficiat aan de supporter! en mooie foto's.

Gepost door: Spencerwoman | 06-10-08

Altijd leuk om die foto's eens te kunnen bekijken. Alweer een pluim voor de fotograaf om weer en wind te trotseren.

Gepost door: yves | 06-10-08

snelle wat heb jij een "snelle" (letterlijk en figuurlijk in het Westvlaams) vrouwe. Moeilijk om te blijven bijbenen wellicht.
Leuke tijden !

Gepost door: runswimgirl | 06-10-08

Mooi zowel de foto's (wat een fotograaf lijden kan) als de prestatie van Edith.

Gepost door: etienne | 06-10-08

knappe training heb je daar achter de rug Frank! De supporters hebben inderdaad net zo hard afgezien als de lopers deze keer, je verdient een dikke pluim!!

Gepost door: Ruthje | 06-10-08

er zijn er hier twee .... die dat kunnen beamen. Amai, na de marathon hebben wij het mogen horen over hoeveel kms ze hebben gewandeld in de gietende regen. Maar zo'n supporter betekent veel hoor, dus je hebt gigantisch werk verricht! Bedankt voor de aanmoedigingen! Volgende week is het aan jou!

Gepost door: Julie | 06-10-08

true love... 'k vraag me af wie 't meeste afgezien heeft :)
Volgende week geven ze alvast beter weer uit :)

Gepost door: jogginggirl | 06-10-08

Liefde is ... grootste Fan zijn van 't vrouwke terwijl ze een marathon loopt en dan nog met een pr ! ps heel schonn fotookes

Gepost door: Katrien | 06-10-08

Mooie foto's en een pluim voor de supporter(s)

Gepost door: Stofke | 08-10-08

De commentaren zijn gesloten.