07-09-08

Lopen en verhuizen

Vanochtend werd ik pas om half acht wakker. Zo laat. Daar zat Matthijs zijn bezoek aan "Laundry Day" waarschijnlijk wel voor iets tussen. Die gasten bleven maar bussen missen... Uiteindelijk was ons gezinnetje pas om 2h terug herenigd.

Dus om half acht uit de veren, en toen ik door de raam keek zag ik Elasti haar Zondagochtendloopmaat ons huis passeren. Edith was van plan haar 28 km met die gasten te lopen. Ik riep nog even naar boven maar er kwam enkel een gegrom uit onze slaapkamer... Iet later stond ze dan toch in loopoutfit beneden en vertrok na een snelle kop koffie. Ze had geen tijd te verliezen want ze moest op tijd terug zijn. Ze vroeg of ik haar niet wou vergezellen, maar dat zag ik absoluut niet zitten. Het was beginnen regenen. Ik dronk ook nog een kop koffie.

Ik wou nog eens een grotere toer lopen. Flesje spa, MP3 en een energiereep (zoals de echten). Ik trok de deur dicht en vertrok door regen en wind. Ik probeerde de route heel strategisch in te plannen. Eerst richting St Job. Goed voor een 8 km met de wind van voor, maar de bomen en huizen boden toch bescherming. In St Job draaide ik richting vaart. Af een toe een druivensuikertje en een slokje water.

Naast de vaart zat de wind van achter. Dat liep toch een stuk makkelijker. Na 15 km stopte ik even voor mijn energiereep. Een slokje water en weer verder. Het liep echt vlot. Geen noemenswaardige probleempjes. Zelfs de knietjes, die de laatste tijd wat lastig doen, protesteerden niet. Ik kwam reglematig nog andere zotten (lopers) tegen. Meer lopers dan fietsers. Telkens werden de "jow"s en "Hey"s uitgewisseld. Samenhorigheidsgevoel...

Ik had al een ferm stuk gelopen, en wou nog doorgaan. Regelmatig had ik de kans om een kortere route naar huis te nemen, maar ik liep verder en verder van huis weg. Het liep echt vlot. Na St Job, door Brecht, en dan St Lenaarts. Daar ging ik van de dijk af. Dan nog een flinke tocht door de velden en na 21,5 km stond ik terug aan onze deur. Doorweekt. Die deur had ik 2:19h geleden achter mij dichtgetrokken. Ik was echt content. Zalig loopweer. Regen, veel zuurstof, goede afkoeling. Vlug de douche in.

Ik was nog maar net gewassen en gestreken en toen viel Elasti binnen. Zij had 29,5 km verteerd. Naar haar douche konden we eindelijk ontbijten...

Na de middag stond er nog een verhuis op kantoor op't programma. Een raad van Homer: Als je 's namiddags moet verhuizen, doe dan 's morgens geen halve marathon. Ik ben geradbraakt. Ondertussen was Elasti al vertrokken naar Duitsland voor een weekje cursus. Deze keer heeft ze de gasten niet meegenomen... Hoe moet ik deze week weer overleven???!!! Onbeslist. Lang leve de cracottes...

Slaapwel.

23:18 Gepost door Homer in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

Druivensuiker, energiereep,... er wordt goed over nagedacht! Knap! Welke repen heb jij?
Eerlijk gezegd vind ik de meesten LEKKERrrrrr....
:-)
Goed gelopen! Zalig he, sporten en zien dat er nog gekken zijn.
Veel plezier en sterkte deze week thuis.

Gepost door: Tinne | 07-09-08

regen als het zo regent is het samenhorigheidsgevoel tussen de lopers toch nog groter he, zo echt van "aha, jij ook"... knappe training, dat komt goed in Eindhoven! Amai, je zou beter aandelen van cracotte kopen als je er een week op gaat leven, je gaat goedee zaken doen!

Gepost door: Julie | 08-09-08

Hoeveel kartons cracottes heb je ingeslagen :-)
Ik denk dat Elastimam daar in Eindhoven je hielen zal zien. Wanneer is je marathon gepland :-)

Gepost door: Spencerwoman | 08-09-08

Ferme afstand in een ferme tijd, zo zonder ontbijt.
Tot in Eindhoven!

Gepost door: Sandy | 08-09-08

Overleven Als het kookboek van den boerinnenbond latijn voor je is kan je hetvolgende in overweging nemen:
Maa: Chinees; Din: kebab; Woe: fritten; Do: pizza aan huis en Vrij: uit eten gaan. Simpel toch?

Gepost door: Gert | 08-09-08

duurloop I am jogging in the rain.....best plezant achteraf....dan natuurlijk,neen ik hou er ook wel van,liever dat dan 30°C,dan is het vat af bij mij.

Gepost door: patrick aerts | 08-09-08

sjieke training gevolgd door nog wat krachttraining, wat een energie op zondagmorgen zeg!!

Gepost door: Ruthje | 09-09-08

Amai, jij bent al goed in vorm voor Eindhoven.
Cracotjes? Bel toch gewoon naar de VTM misschien hebben die nog wel een nieuwe mama over die ze nergens anders kwijt konden :-).

Gepost door: Smurfineke | 10-09-08

Ja een halve marathon op voorbereiding van de halve marathon. Da kan tellen als training. 't Wordt tijd voor de marathon denk ik.

Gepost door: yves | 10-09-08

Eten Ik wil nu niet stoken maar ik heb daarjuist gelezen dat u madame daar serieus op restaurant aan het gaan is hoor in Duitsland! :)

Gepost door: Gert | 11-09-08

De commentaren zijn gesloten.