16-08-08

Lang leve het lange weekend.

Gisteren lukte het lopen absoluut niet. Een mens zou er depressief van worden. Het verjaardagsfeestje gisterenavond verdreef alle sombere loopgedachten. Edith had weer eten voorzien voor 100 man terwijl het een feestje in beperkte kring was. De champagne was uiteraard weer van de partij. Daarna was het lekker tafelen en dan het veel te overvloedige dessertbuffet. Zelfs met de overschot kunnen we een groot deel van het hongerprobleem in de wereld oplossen...

Vanmorgen weer vroeg uit de veren. Het eten lag nog als een blok op mijn maag. Ik nestelde me rustig in de zetel bij de Olympische Spelen. Schitterend! Da's pas televisie. Als je begint te kijken kan je niet meer weg. Ik leefde in mijn loopoutfit mee met elke sport. Ook hier in huis zag ik ik de sporters passeren. Thomas ging om 9H tenissen. Ik lag zacht. Daarna vertrok Edith voor haar 16 km loopje. Ik lag nog steeds te liggen. Thomas kwam terug. Ik lag nog. Daarna stormde Edith binnen en vloog recht naar de badkamer de douche in. Ze kwam terug in tennisoutfit. Ik lag. Zij haastte zich naar de tennisclub. Ik lag...

Het was ondertussen middag, en waarschijnlijk weer veel te warm om te lopen. Toch moest er iets gebeuren. Ik maakte me verder klaar. Garmin speurde het heelal af op zoek naar de nodige satelieten terwijl ik mijn veters knoopte. Op de I-pod selecteerde ik de playlist met up-tempo nummers en iet later duwde ik de startknop in. Ik was op voorhand al overtuigd dat het niks zou worden. De muziek zweepte me op. Ik begon na te denken waar ik zou lopen. Voor ik het besefte was ik al 1 kilometer verder. Ik koos een route, in eigen gemeente, waar ik nog nooit gelopen had. Toch was het geen onbekend terrein. Met de fiets was ik daar al regelmatig geweest, maar nu ik het moest lopen, leken die lange rechte stukken wel extra lang.

16km

Af en toe laste ik een korte wandelpauze in zodat ik op't gemakske aan mijn drikfles kon tutteren. Ik liep altijd aan een snelheid van +/- 10 km/h, maar de wandelpauzes trokken de gemiddelde snelheid toch serieus naar beneden. Na een mooie rustige tocht van 16 km stond ik terug voor ons deur. Gem snelheid 9,1 km/h 1:45h. Het ging heeeel wat vlotter dan gisteren... Morgen nog een toertje vóór het volgende feestje, en dan zijn we weer klaar voor een nieuwe werkweek.

20:35 Gepost door Homer in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Kan niet altijd feest zijn (titel past niet zeker ?) :-)bedoel gewoon dat het niet altijd gaat zoals we willen :-) maar vandaag wel ,mooi!!

Gepost door: Katrien | 16-08-08

klaar voor een nieuwe werkweek en ook voor vele feestjes zo te zien, knap gelopen na die feestdagen !

Gepost door: jogginggirl | 16-08-08

bedankt Hoomer bedankt voor je verwelkoming
mvg
Myriam

Gepost door: Myriam | 17-08-08

Wanneer zijn jullie feitelijk eens niet aan het feesten?

Gepost door: Gert | 17-08-08

@ Gert Nu even niet...

Gepost door: Homer | 17-08-08

Feest.... Zalig he!
Deze week ook feestje in't schema?

Wat betreft die 180 km op je fiets... ik heb dat met mijn auto en mijn loopschoenen! Is niet erg...goedkoop in onderhoud! (niet erg wat betreft je fiets en mijn auto...die loopschoenen das iets anders... maar jij kan ze niet ff uit laten vrees ik, je tenen gaan daar ni mee lachen)

Gepost door: Tinne | 17-08-08

Bij de Homers is het altijd feest heb ik de indruk.
Hoe blijven jullie zo slank :-)

Gepost door: yves | 17-08-08

9u Mijn 9u is een pure gok.
Ben niet ge-garminiseerd he :-)
Waarschijnlijk elkaar net gemist...
Maar we lopen/fietsen elkaar daar nog wel eens tegen het lijf! Kzal op tijd remmen :-)

Gepost door: Tinne | 18-08-08

Kijken naar de olympische spelen is toch ook een beetje sporten hé !

Gepost door: wim | 21-08-08

De commentaren zijn gesloten.