09-08-08

Weekend!!

Gisterenavond verjaardagsfeestje van ons nichtje. Eten, drinken, … wat had je anders verwacht. Rond half 12 waren we thuis. Thuis nog even Olympische Spelen gekeken en de route van de Dodentocht in Bornem van nabij bekeken. Op’t internet volgden we de prestaties van de bloggers. Wij lagen in de zetel, zij waren aan’t sporten… We doken onder de wol…

Om 3h sprong de wekker aan… Nee, dit maal hadden we geen taxi-dienst voor onze fuivende pubers, we zouden enkele bloggers gaan aanmoedigen en een hart onder de riem steken mocht dat nodig zijn. Ik veerde uit mijn bed. Computer aan, en opzoek naar de nummers 2714, 2717, 2135. Aha allemaal nog in de "running". Dan beginnen rekenen met afstanden, gemiddelde snelheden, tussenstops. Ondertussen was Zombie Elastie ook opgestaan. Ze had geen reden om vies te kijken naar mij want het was haar eigen idee om ’s nachts te gaan supporteren. "Bij de start hebben ze geen supporters nodig, en bij de finish zullen ze te euforisch en vermoeid zijn. Ze kunnen onze steun beter gebruiken ergens halverwege." We zouden of naar Merchtem (58 km punt) gaan of naar Buggenhout (66 km punt). De GPS vertelde ons dat we toch een 60 km te rijden hadden, dus opteerden we voor Buggenhout. Hoe moeten we 2 bloggertjes uit een massa van 9500 sportievelingen gaan vissen?

Nog snel een stevige kop koffie. Even toch wat verwarring; er werden geen doortochten meer doorgegeven op de website… De verwachte tijdstippen van doortocht waren al gepasseerd, en nog steeds geen tijdsregistratie bij Ruth en Julie… Zouden ze gestopt zijn? Of is er wat mis met de software? Bij koen waren nog wel doortochten… We wilden niet bellen, want het moest een verrassing blijven… We waagden het erop.

DodentochtOns Suzanne (GPS) en de Dodentochtsignalisatie brachten ons probleemloos naar de Parking van de sporthal in Buggenhout. Een 20 tal auto’s stonden daar al. Mensen lagen te slapen in de auto, andere begonnen een persoonlijk verzorgings centre op te zetten voor hun partner, … Eenzame lopers druppelden mondjesmaat binnen in de bevoorradingspost. Het was moeilijk rekenen voor ons. Gingen Ruth en Julie afwisselend 10 km lopen en 10 km stappen? Gingen ze lopen zo lang ze konden en dan stappen? We gingen er toch van uit dat we hen pas binnen een uurtje konden verwachten. 5 uur. Het was nog donker. Stil. 1000 sterren aan de hemel. Een beetje dauw boven de velden. Bij de bevoorrading hing een sfeertje van "we zijn er klaar voor, laat die 9500 man maar komen"

We besloten om tegen de richting in te stappen. Het was donker tussen de velden. Sommige lopers/stappers hadden verlichting bij, anderen moesten we horen naderen. (We gingen telkens netjes uit de weg!!). We zegden tegen iedereen een vriendelijk goede morgen. Sommige frisse, deden hetzelfde; andere gromden iets terug uit beleefdheid; andere stierven in stilte verder. We moesten voorkomen dat R&J ons in het duister zouden passeren zonder dat we het merkten. Telkens we een duo zagen naderen waren we heel alert. "Vals alarm". De opkomende zon duwde de duisternis geleidelijk weg. De silhouetten werden duidelijker. Gelaatstrekken werden zichtbaar. Oei oei oei, sommigen hadden duidelijk pijn…

Na een dikke kilometer stopten we even. Een aantal lopers passeerden ons. Plots zei Elast: "Daar! Dat zouden ze kunnen zijn". 2 huppelende veulentjes. De ene iets groter dan de andere. "Ja, ik denk het ook". Hoe meer ze naderden, hoe overtuigder we waren. Alle twee, een smile tot achter hun oren. Moe? Niks van te merken! Alsof ze met de auto tot daar gebracht waren!!!!! Het was een gezellige ontmoeting! We stapten mee naar Buggenhout. De dames hielden er een stevig tempo op na. Ik probeerde enkele foto’s te nemen, maar de schemering maakte het voor mijn toestelletje onmogelijk om een deftige foto te maken. De 2 spraakwatervallen gingen maar door. Buiten adem? Absoluut niet! R&J maakten hun keuze uit het bevoorradings-bufet, en stapten verder. We gingen nog even mee, maar namen toen afscheid.

We zochten even in de buurt naar een bakker… Niks te zien. "Zullen we nog even gaan kijken in Opdorp (de volgende doortocht)? Dan komen we misschien een bakker tegen." "Ja da’s goed". Om 6:30h waren we in Opdorp. De dames werden verwacht rond 6:50h. Iets later waren de stralende ladies weer daar. Vanop afstand zagen we ze op het buffet duiken. Even later was Julie in druk gesprek met iemand van de organisatie. Het ging duidelijk niet over het mooie weer… Julie knoopte haar veter los en verwijderde haar registratie chip. Ik stapte naar hen toe. "Wat gebeurt er?" "Ik stop" "Oei" " Achiel doet weer lastig". Oh nee. Ze zag er nog stralend uit. Uiterlijk geen sporen van vermoeidheid. De omstandigheden waren ideaal, zon, geen regen, geen wind, … en dan komt die "Achiel" weer eens even roet in het eten gooien. Julie nam het heel moedig op! Ze was, terecht, heel tevreden met haar geleverde prestatie: meer dan 70 km!!! Ruth ging verder! Ruth MOEST verder!! Julie leverde haar chip in, en nog geen 5 minuten later stond heel subtiel op de website " Deze wandelaar heeft opgegeven." Julie pleegde enkele telefoontjes en toen mocht ik haar naar Bornem voeren!! Yeehaa! Wie wacht er nu graag onder de "OPGEVERSVLAG" op een shuttle bus?! Toch nog weekend taxi chauffeur. Gezien Maarten nog even onderweg zou zijn besloten we even door te rijden Lippelo om Ruth nog even aan te moedigen. Kort na onze aankomst kwam Ruth aangelopen. Ik herhaal AANGELOPEN. Na 70 km besloot ze weer wat te lopen om haar spieren niet te veel af te laten koelen. Wie doet haar dat na?

Na een minuutje rust liep ze weer verder. Wij zetten onze trip naar Bornem verder. In Bornem zocht Julie de rode kruis post op. Wij keerden terug naar huis. Om 9 uur waren we terug… Direct computer op en de andere bloggers tracen…

Het was een gezellige nacht/ochtend. Die Dodentocht… Het heeft toch iets…

Proficiat aan alle deelnemers!!

 

14:32 Gepost door Homer in Algemeen | Permalink | Commentaren (16) |  Facebook |

Commentaren

Dodentocht Subliem verslag !
Echt knap dat jullie een nachtje "supporter" hebben gespeeld.

Gepost door: frank spencer | 09-08-08

amaai, tof dat jullie hen live gingen aanmoedigen ! en, slaapwel nu zeker ?

Gepost door: jogginggirl | 09-08-08

dikke dikke merci Frank en Edith!! jullie gaven ons een enorme boost door jullie komst, het was echt superleuk dat jullie er waren en zijn komen supporteren!

Gepost door: Ruthje | 09-08-08

Jawadde... Zo schoon om te gaan supporteren. Het gaf waarschijnlijk een boost aan beide "superladies".
Jammer dat we zo veraf wonen en er moest hier ook nog getraind worden.

Gepost door: betty spencer | 09-08-08

Als ik had geweten dat jullie 's nachts naar ginder reden.... ik had daar graag een andere deelnemer de schrik van zijn leven aangejaagd door midden in de nacht te staan supporteren!
Goed idee om onderweg te gaan staan. Daar is de steun inderdaad het meeste nodig.
Gaan er gedachten uit richting Augustus 2009? Richting Bornem?

Gepost door: Sandy | 09-08-08

mooi verslag het zijn wel straffe hé , vind het heel tof van jullie om zo te gaan supporteren, erg lief ,maar ja zo kennen we jullie ;-))

Gepost door: Katrien | 09-08-08

DANKUWEL 't Was echt de verrassing van ons leven hoor dat jullie daar stonden. Ik had al gedacht dat ik na een lange afstand roze olifanten ging beginnen zien en dus kon ik het eerst niet goed geloven dat jullie daar echt stonden, maar ZO TOF! Echt superlief. Gaf een boost. En mercikes dat ik geen kwartier of halfuur onder die opgeversvlag heb moeten zitten koekeloeren! Bij een volgende bijeenkomst hebben jullie nog een traktatie te goed hoor, dat hebben jullie méér dan verdiend!

Gepost door: Julie | 10-08-08

"iets" De Dodentocht heeft inderdaad "iets"... maar je moet het meedoen om te weten wat. En dat - lieve taxidienst - is een HINT!

Gepost door: Julie | 10-08-08

Dodentocht ! Het was leuk om jullie te zien, ook al hebben we niet veel gezegd ! Elke aanmoediging onderweg, iemand die vanuit z'n auto wuift, ... dit alles is een extra stimulans voor de wandelaar om door te gaan !
Bedankt.

Gepost door: Kristel | 10-08-08

GPS Wij noemen dat onze Geile Praat Slet. ;)Mooi geschreven. :)

Gepost door: Gert | 10-08-08

Online Ja, de chips werkten enorm online deze keer en zijn blijkbaar beter dan de badges. Ik had er in het begin geen vertrouwen in.
Mooie prestatie hoor !! Chapeau !!

Gepost door: maaike | 10-08-08

ook proficiat aan zij die zo vroeg opstonden om te gaan supporteren. Prachtige supporters zijn jullie !!!

Gepost door: cremke | 11-08-08

Prachtig verslag!
Knap dat jullie er waren!

En ... na jaren taxi-training komt zelfs dat van pas!

Gepost door: Tinne | 11-08-08

Knap van jullie om daar zo vroeg in de ochtend al te staan supporteren. Mooi verhaal alweer ook trouwens.

Gepost door: yves | 12-08-08

Toch fijn ! Wat geweldig dat jullie midden in de nacht gaan supporteren ! Een applausje !

Gepost door: Kaat | 13-08-08

Jullie zijn gewoon een goed team !
gr

Gepost door: Jetty | 13-08-08

De commentaren zijn gesloten.