03-08-08

Update

Hoe is het met Homer gesteld? Rustig, stillekes, moe. Het mooie weer van de voorbije dagen eisten zo een beetje hun tol. Laat opblijven, vroeg opstaan, verlof van ons gasten. Een mens wordt er zo moe van. En dan nog lopen; daar word je nog moeder van.

Alleen woensdagavond laat even gaan lopen. 7,5 km. Zalig. 't Werd al donker, en dan nog met donkere kledij viel ik niet echt op voor de auto's. Dus regelmatig in de kant gedoken. Vrijdag wou ik wel gaan lopen, maar geen zin. Gisteren wou ik ook wel, maar ik had me even verdiept in de wereld van Microsoft Access, en dat slorpte zowat heel de dag op. Toen de long integer, relations, queries en reports zowat mijn oren uitkwamen, was het tijd voor een BBQ bij mijn schoonouders. Heel de familie was present, en hebben nog eens geschranst zoals in het pré-Homer-starts-to-run tijdperk. Ik voelde me echt ongemakkelijk. Da's niet goed hé!!

Vanmorgen moest en zou ik absoluut gaan lopen. Edith raadpleegde haar en mijn schema om te zien wat Mario in petto had. Edith moest 15 km lopen, ikke 18!!!??? Hoe kan da nu. Pfff Edith is een watje. Mario vroeg 18 km, hij zou ze krijgen.

Ik maakte me klaar zoals dat moet voor die afstand. Drank, extra T-shirtje, extra schoenen, handdoek, extra fles water, Ipod, tepeltjes insmeren, Garmin opgeladen, ... Alles in de auto gekieperd. Ik mis iets... wat...??? Ah, borstband vergeten. Oef, stel U voor dat ik helemaal moest terug komen... Ik vertrok naar't Peerdsbos. 19°C licht bewolkt... meer moet dat niet zijn. Ik parkeerde de wagen, zet de Garmin aan en... niks... leeg scherm. Nogmaals en nogmaals... alle knopjes tegelijk... niks. Knopjescombinaties... niks. Verdomme! 18 km zonder Garmin... Terug naar huis. Bijna thuis zag ik Edith aankomen. Thuis even GOOGELEN "Garmin Forerunner 305 reset" -> Press "mode" + "reset" daarna "power". Verdomme zowat de enige combinatie die ik niet geprobeerd heb. Het vertrouwde opstartbiepje was er weer. Terug naar't Peersbos...

running in the rainIk vertrok. Alles deed pijn, en snelheid was nog lager dan anders. Ik beet op mijn tanden. Na 750m zag ik het al niet meer zitten. Moet ik dat zo 18 km volhouden? Ik zette de muziek op mijn Ipod loeihard en probeerde niet aan de zware benen te denken. Er was nog loopvolk. Sommige zagen er frisser uit dan de andere. 3 km, het begon iets beter te gaan. Af en toe een slokje van mijn flesje Spa. Af en toe kwam de zon piepen. Je voelde de temperatuur stijgen... Pfff. Na 6 km draaide ik richting Park Vordenstein. Dat toertje staat garant voor een extra 5 km. Dus als ik daar uitkwam nog 7... De muziek sleurde me verder. Dan waren de weergoden me plots goed gezind. Na 10 km! Het begon te regenen. Ik weet het nu zeker! IK BEN EEN REGENLOPER! Ineens veel zuurstof, frisse lucht, heerlijke geur, zalige afkoeling.

11 km, ik dook terug in het Peersbos. Zalig regen in't bos. Dat ruikt echt lekker he. In de open ruimtes kreeg ik de regen pal op mij, onder het bladerendek de dikke druppels die van de bomen vielen. Ik had ineens meer energie. De kilometerkes telden op. Al 15. Nog 3. Ik stippelde het vervolg van mijn toerke al uit in mijn hoofd. 18 km is maar een raar getal. Ik ga verder. Het bleef zachtjes regenen, ik was doorweekt en mijn benen deden nog steeds wat ze moesten doen. Na 21,1 km stond ik terug bij de auto. Mijn hele lichaam dampte. Ik had vreselijke honger. 21,1 km als vetloopje kan tellen. De banaan smaakte zalig. Flesje sportdrank ik 1 teug leeg.

En nu? Zware benen...!!!!! Hieronder mijn "zeepaard-toertje"

zeepaardje

16:02 Gepost door Homer in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

da noemen ze tenminste een duurloopje

Gepost door: Nico | 03-08-08

Paardje dat zou nog een schoontje zijn voor mijne blog :-) Zeg dat duurloopje was wel heel schitterend zenne!

Gepost door: Katrien | 03-08-08

mooie poging tot garmin-writing! en knappe training!

Gepost door: Ruthje | 03-08-08

jadadde, ben je zeker dat Edith jou zal hazen, zolas je nu bezig bent, niet in form, zwaar gefeest en dan zomaar een halve marathon lopen zonder ontbijt ? Dat ruikt naar het hele werk... We horen het nog wel...

Gepost door: jogginggirl | 03-08-08

21.1km ipv 18, Strever! ;)

Gepost door: Gert | 04-08-08

Zeepaardje ? Raspaardje Knap werk Homer. Edith zal haar kijken mogen insmeren om je in Eindhoven te hazen ;-)

Gepost door: philippe | 04-08-08

zeepaardje mooie Garmin-Writing! Volgende keer weer een andere plaatje, wat dacht je van een giraffe?

Gepost door: Ronald | 04-08-08

Antwerp Marathon Iets in mij vertelt me dat je samen met Elastimam - zij aan zij, main dans la main - de marathon van Antwerpen 2009 gaat lopen.
"FingerspitzengefĆ¼hl"
Goe bezig, makker !

Gepost door: frank spencer | 04-08-08

Awel, ik heb zondag jouw voorbeeld gevolgd. Ik dacht: "als Homer er een paar km mag bijlappen, dan mag ik dat ook!" Maar aan 21 km ben ik niet geraakt, hoor. En zeker niet op een nuchter maag.
Is het waar wat Frank Spencer denkt? Ik ben benieuwd...

Gepost door: Sandy | 05-08-08

Na 750 m al afzien en uiteindelijk 21 km lopen. Bezig voor de marathon in Eindhoven ?

Gepost door: yves | 06-08-08

BBQ, Mc & xtra toerkes u volledig laten gaan aan een bbq, na Oostende de Mc. 'k zou alvast een paar toerkes extra lopen tegen Eindhoven.

Gepost door: cremke | 07-08-08

De commentaren zijn gesloten.