13-07-08

Back Home

We zijn terug. Het zit erop!

Het was een schitterend verlof. Prachtig weer van de eerste tot de laaste dag. Heet, zon, staalblauwe lucht. De eerste dagen waren moeilijk om aan te passen aan die hitte. Liters water gedronken... zweten als een paard... maar het went!

Week 1 was toeristisch. Terrasjes, restaurantjes, veel internationaal volk, luxe, modeshow, muziek, auto's, brommerkes, gigantische supermarkten, ...

Week 2 was de rust zelve! Lavendelvelden, zonnebloemvelden, olijfbomen, stilte, krekels, 1 kruideniertje, 1 bakker, kabbelende rivertjes...

Wat is het leuktste? Ik weet het niet. Ik hou van beide!! Dus de perfecte vakantieformule!

De voorlaatste dag werd er toch nog even roet in het eten gegooid. In Quinson parkeerden we even aan de oever van de Verdon om te... niksen, liggen, genieten. Ik vond een mooi parkeerplaatsje onder de bomen. Oef schaduw zodat ik bij het terug vertrekken mijn stuur eens zou kunnen vastpakken.... Bij het vertrekken reed ik rustig terug achteruit, toen plots een boom mijn weg kruiste... Hij stond daar al een honderd jaar stil en nu ging hij zich eens verplaatsen... Obepaald. Nee nee, het was zo'n grillig gevormd schepsel met rare kronkels... Ik raakte met mijn 5e deur een van die kronkels, net onder mijn achterruit. Een serieuze deuk, en mijn achterruit in 100.000.000 stukjes. Nu mag je in het land van Peugeot en Renault eens zoeken naar een garage voor een auto van een Zweeds merk... Volgens internet 140 km... Maar ja, daar zouden ze ook niets kunnen doen, want er kon geen andere ruit meer in... Dus naar de Renault garage, een grote plastic gekregen, carosserie tape gekocht en de boel netjes afgeplakt.

DSC02925Zaterdag de terugtocht aangevangen. Hoe zou mijn achter'plastic' reageren op hogere snelheden? We waren nog maar een uurtje vertrokken of we hoorden op de verkeersradio "107.7" dat een Belgisch voertuig een bus in de ravijn had geduwd op de Autoroute du Soleil. Maar Edith (co-piloot) en Suzanne (GPS) leidde ons feilloos rond de files. Geen meter file gehad, wel wat omwegen moeten maken. De achterplastic hield perfect stand bij hoge snelheden, stortregen, zon, ... Ik had zelfs bijval bij de medeautomobilisten. Om de plastic te verstevigen had ik met tape de letters "Ai !" gekleefd! Dit toverde een glimlach op ieders gezicht...

We hebben het geprobeerd: Flink doorgereden, tussenstops beperkt, .... Maar tijdig op de Marathon van de Noorderkempen aankomen was onmogelijk. 1200 km vlammen blijft toch zwaar. Daarenboven kwam het telefoontje van mijn moeder of we niet graag kwamen eten bij thuiskomst. Daar zegt niemand NEE tegen. Na een dag van rubberen broodjes, snoepjes, kauwgom, cola, ... is ons ma haar eten het mooiste wat je kan overkomen! Om 21:30 zaten we aan tafel bij Chez maman. Dank U ma.

 

08:46 Gepost door Homer in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

welkom terug! welkom terug in ons koude natte Belgenlandje! Jammer van dat stomme ongeval, 'k zou ook nogal boos geweest zijn op die overstekende boom hoor! gelukkig zijn jullie veilig en wel weer thuisgeraakt!

Gepost door: Ruthje | 13-07-08

Welkom terug en het zg er goed uit zo te lezen , jammer dat jullie de zon niet meebrachten :-( en we hebben jullie een beetje gemist !!

Gepost door: Katrien | 13-07-08

welkom thuis! Welkom thuis Frank & Edith! Fijn dat jullie een leuke vakantie hebben gehad en konden rekenen op een ontvangstcomité gisterenavod! Dat van die auto is stom, maar vbinnen 3 jaar is dat niet meer dan een leuke anecdote :-)

Gepost door: Julie | 13-07-08

Back home De combinatie van een week drukte met een week rust lijkt me ideaal.
Veel plezier met het uitpakken van de valiezen :-)

Gepost door: frank spencer | 13-07-08

deze morgen hadden we al een stalend zonnetje, merci, helaas is 't alweer aan 't minderen.. Welcome back en geniet vh knetterende haardvuur , gesponsord door l'arbre...

Gepost door: jogginggirl | 13-07-08

Spijtig... ...dat jullie niet meer in Rijkevorsel zijn geraakt. Het was anders feest, hoor!
Geniet nog maar na van jullie vakantie! En je hoeft niet snel te zijn met de was: die topjes en t-shirts heb je hier voorlopig niet nodig. Een dikke trui komt eerder van pas.

Gepost door: Sandy | 13-07-08

Hebben jullie een beetje zon meegebracht?
Wandelende bomen? Zeker dat je geen flesje Epo op had?

Gepost door: Smurfineke | 13-07-08

Ik heb genoten van je verslagen. :)

Gepost door: Gert | 13-07-08

Een nieuw ruitje, en met heel veel verse energie kan je er weer een tijdje tegen

Gepost door: cremke | 14-07-08

Mooi verlof gehad zo te zien, nu hopen dat het hier ook wat zonnig blijft...

Gepost door: Stofke | 14-07-08

Al bij al hebben jullie nog geluk gehad dat het een Franse en geen Belgische boom was. Anders kon je het misschien ook niet meer navertellen.
Jammer dat jullie er niet waren zaterdag, zal dus voor een volgende keer zijn.

Gepost door: Marc | 14-07-08

De commentaren zijn gesloten.