21-06-08

Stratenloop

banner Gisteren stond de stratenloop in Brecht op het programma. Wel leuk zo eens op eigen terrein een wedstrijd te kunnen lopen. We hadden besloten met ons vieren deel te nemen. Ons gasten hun exames waren immers achter de rug en konden wel wat beweging gebruiken! Elasti en ik kozen voor de 6,6 km. Ons gasten voor de 9.9 km.

Deze week werd er echter bitter weinig gelopen. Woensdag toch even de loopschoenen aangetrokken. Pff wat was dat seg. Het ging langs geen kanten. Ik hield de marteling 6 km vol. 's Anderandaags! Stijf! Er zat duidelijk ergens iets mis! Ik besloot wijslijk om donderdag niet te lopen en op tijd in bed te kruipen.

Gisteren een half dagje verlof genomen. Na een weekje vol meetings had ik dat wel verdiend, en zo zou ik toch tijdig thuis zijn voor de stratenloop. Ons gasten lagen in hun "after-examen roes" in de zetel, films te kijken. "En mannekes? In form voor vanavond?" Het enige dat bewoog was hun ooglid. Niet dus. Ik maakte er ook een rustig namiddagje van. Edith was ook tijdig gestopt en had ineens onze nummers en flashy gele t-shirts afgehaald. Wij zouden echter lopen met onze hemels blauwe RUNNIN' BRECHT  t-shirts. Runnin' Brecht is de plaatselijk loopclub die amper een maandje bestaat, en in die periode zijn er al 65 leden aangesloten. Lopen zit duidelijk in de lift!!

Ondertussen had Mario de weg naar ons dorpje gevonden en samen wandelden we naar de start. Ook Mario had voor de 6.6 km gekozen. Bij de start liepen we Smurfinneke en Wim tegen het lijf. Smurfinneke ging voor de 3.3 km, Wim voor de 9.9 km. Amai, heel wat volk aan de start. Ik kan moeilijk inschatten hoeveel, maar het was duidelijk een succes. Ook ons legertje supporters was present!

Ik stond nog wat te babbelen met Smurfinneke, toe ik plots zag dat de voorste lopers in beweging kwamen. Oeps, blijkbaar het startschot niet gehoord. Vlug ook zelf de benen in beweging gezet. Het parcours was hetzelfde als vorig jaar. Het groote deel verliep tussen de huizenrijen zodat we toch wat beschut waren tegen de wind. De eerste drankpost al na 1,5 km. Niet echt nodig natuurlijk maar ik had toch al een heel droge mond; ik graaide een bekertje mee, maar al lopend drinken... ik zal het nooit leren! Het bekertje vloog al gauw terug in de kant. Dan de eerste doortocht in het park. Daar stonden de supporters. Dat zorgt toch altijd voor een beetje extra energie. Na het park, aanvang van ronde 2. Pfff. Het tempo lag al iets lager en het "bos" lopers was een lange sliert geworden. Terug aan de drankpost gestopt om eens rustig te drinken. 't Was nodig. Even rustig gewandeld met het bekertje en dan weer verder. Terug het park in, aanmoedigende supporters en dan het spurtje naar de finish. Niks te vroeg. Na 34:02 ging ik over de lijn. 3:34 sneller dan vorig jaar! ALWEER EEN PR!!

Stratenloop Brecht

 

Na de finish liepen we "Black eyes burning bright - Sandy" nog tegen het lijf, en dan snel terug naar de start om ons gasten te zien vertrekken. En ook nu weer voor de 9,9 km een grote groep lopers! Matthijs en Thomas startten samen met hun neef Maarten. Aankomen deden ze niet samen... De exames hadden duidelijk hun tol geeist. Ofwel wilden ze zich sparen, want ze moesten nog zwaar gaan fuiven op de locale "Proclamatiefuif". En wij moesten deze keer geen nachtelijke taxi spelen!!

Dank U supporters, en dank U sponsor "Toyota Jos Van Dijck". Een prettig weekend iedereen!!

07:41 Gepost door Homer in Algemeen | Permalink | Commentaren (16) |  Facebook |

Commentaren

Je mag jezelf echt wel een trots GEZINSHOOFD noemen :-)
Wat een gezin zeg! Prachtig.
Proficiat Frank!

Geniet van jullie vakantie.

Gepost door: Tinne | 21-06-08

Brecht Alweer een PR aan diggelen.
Jij wordt met de minuut sterker, waarde Homer.

Geniet maar verder van het weekend !

Gepost door: frank spencer | 21-06-08

wat een familie dat is hier niet te doen zeg ... pr's aan de lopende band ... geniet ervan zenne!

Gepost door: Koen | 21-06-08

Elk jaar 3 minuutjes en een half eraf en binnen 5 jaar ben je wereldtop!
Schitterend gedaan, hoor.

Gepost door: betty spencer | 21-06-08

Homer ... past ECHT niet meer bij jou imago ECHT NIET!!
het atleten label hangt hier aan de deur ! sjiek jong echt waar ! chapeau !!

Gepost door: Katrien | 21-06-08

Keigoed gelopen, Frank! Zoals ik al zei, het is daar goede grond in Brecht! Heel leuk om met je kennis te maken!

Gepost door: Sandy | 21-06-08

prachtig gelopen .jullie rijven de pr's nogal binnen . Ik denk dat ik daar de doping inspectie ook eens ga langs sturen . Ofwel verklap je me het recept en laat me minstens mee proeven .
Op naar je volgende wedstrijd .

Gepost door: mario | 21-06-08

proficiat Proficiat Frank, jij rijgt de PR'en aan elkaar samen met Elasti precies. Maar uw mannekes... hopelijk hadden ze tegen de start van de 10km toch hun ooglid open gekregen!

Gepost door: Ruthje | 22-06-08

ikke, niet Ruth Dat vorige berichtje was van mij, niet van Ruth, maar zij logeerde hier vannacht en had ook op m'n computer gezeten... vandaar.... :-)

Gepost door: Julie | 22-06-08

PR's en Top5 plaatsen lopen, 't is precies dagelijkse kost bij jullie. Knappe prestatie Frank !

Gepost door: philippe | 22-06-08

amai waar gaat dit eindigen ???

Gepost door: Nico | 22-06-08

aan dat tempo kun je mss toch nog naar de OS, zo'n progressie !

Gepost door: jogginggirl | 22-06-08

woohoo!! een super PR Homer!! Proficiat!!

Gepost door: Ruthje | 22-06-08

Ik denk dat ik ga verhuizen, want daar hangt blijkbaar iets speciaals in de lucht.

Gepost door: Marc | 23-06-08

Andere look hier blijkbaar. Met Frank alles goed zie ik. :)

Gepost door: Gert | 23-06-08

Het regent hier PR's bij Homer. Proficiat met de puike prestatie.

Gepost door: yves | 24-06-08

De commentaren zijn gesloten.