21-05-08

Stratenloop Hoogstraten

Vandaag was het heel de dag stressen op het werk. Ik had al absoluut geen zin meer om deel te nemen aan de stratenloop in Hoogstraten, maar ja, we waren ingeschreven, en we deden met een deel van de familie mee.

Een half uurtje vroeger weggevlucht van kantoor en recht naar huis. Elasti en de gasten waren ook thuis. Vlug omkleden en met zijn alle doorgereden naar Hoogstraten. Verzamelpunt was bij de schoonouders. Elasti, ikke, Matthijs, Thomas, mijn 2 schoonbroers en mijn neefje (kidsrun) zouden meelopen. Thomas en ikke voor de 5 km, de rest de 10 km. Een half uurtje voor de start stond Edith the SMSSEN met Mario. Hij was ook met Peggy toegekomen, en stonden vlak bij mijn schoonouders geparkeerd. Even mekaar gezocht en dan nog vlug een glaasje water voor we ons naar de start begaven.

Er stond al een zwerm loopvolk klaar. Blijkbaar elk jaar meer en meer. Lopen zit in de lift... Tussen het publiek zag ik mijn moeder al staan. Om haar plaats aan de finish te garanderen, stond ze al klaar van 17:45h (de run was om 18:30h) Cool ma! Tussen het loopvolk, merkte ik een aantal ex klasgenoten op. Wat waren die gasten oud geworden seg... .  Ook van het blogvolk was er weer een delegatie: Mario, Peggy, Bob, Wim, Elasti, Homer,   en misschien nog anderen...

De start was blijkbaar gegeven zonder ik er weer erg in had. De meute zette zich in beweging, en wij deden hetzelfde. Het zelfde probleem wat we meer en meer meemaken: veel te veel volk voor de veel te smalle straat. Het ging langs geen kanten vooruit. Thomas liep bij mij, en stelde voor om te stappen in plaats van te huppelen met zo'n voze stapjes. Het bleef moeizaam gaan. Na een dikke 650 m kwam er wat mer schwung in. Thomas zag een aantal klasgenoten lopen, en liet den ouwe in de steek.

Ik draaide ook het gas wat verder open, en was vastbesloten me deze keer niet te laten kennen, en te blijven doorbijten. Uit het publiek kwam nu en dan een kreet: 'komaan Frank' (niet Homer deze keer). Een blik op de Garmin leerde mij dat vrijwel alle gegevens hoog waren. Zowel de snelheid als mijn hartslag. Ik wou niet toegeven. In de "Vrijheid" stak ik nog een tandje bij. Eindelijk de finish: 5 km in 26:14. Goed he. Ik ben content.

De schoonmoeder was fotograaf van dienst. Zij had duidelijk meer oog voor de familie dan voor de bloggers! Hier het resultaat.

 

22:52 Gepost door Homer in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

2 super atleten !! Proficiat allebei , leuk zeg zo op eigen bodem lopen , knap gedaan "Frank" ;-) je wordt alsmaar beter !!

Gepost door: Katrien | 22-05-08

Ook jij een... heel dikke proficiat Frank! Jij gaat ook sneller en sneller! Maarre, kan er nu eens iemand van jullie 2 zeggen hoe de gasten het er vanaf hebben gebracht? ;))

Gepost door: Gert | 22-05-08

Knappe prestatie Homer. Zo voor eigen publiek lopen is toch iets speciaals.

Gepost door: philippe | 22-05-08

@ Gert Matthijs - 10 km: 48:25
Thomas - 5 km: 24:50

Gepost door: Homer | 22-05-08

Frank Frank / Homer
is er een groot verschil?

Goed gelopen! Proficiat

Gepost door: Tinne | 22-05-08

Dat geeft altijd extra motivatie als je in eigen streek kan lopen. Als je dan nog regelmatig je naam hoort roepen krijg je nog een extra-boost zodat zelfs Homer sneller gaat lopen.

Gepost door: Marc | 22-05-08

Proficiat voor gans de familie. Knappe tijd.

Gepost door: yves | 22-05-08

Sjiek! Wauw Homer knap gelopen!! Iedere wedstrijd een beetje sneller, that's the spirit!

Gepost door: Muriel | 23-05-08

De commentaren zijn gesloten.