12-05-08

Stadsloop Gent

Speciaal voor Ruth: 1:03 

Van de weerman/vrouw hoorden we dat het zomerweer zou blijven aanhouden. Wat doet een verstandige Belg dan in een verlengd weekend? Inderdaad... verkoeling zoeken; naar zee, zwembad/vijver, in de schaduw in de Ardennen,... Maar wat doet een ietwat gestoorde blogger? Een wedstrijdje lopen in het hete stadscentrum van Gent. We hadden niet vooraf ingeschreven, maar we zouden de dag zelf afwachten. Vanmorgen besloten we definitief dat we voor de 10 km zouden gaan.

Om 11 h trokken we al richting Gent. 85 km. De moment dat we de autrostrade verlieten, werden we netjes naar de start geleid door de "ING tour.be" wegwijzer. En ineens stonden we op het St Pietersplein. Parking onder de startlijn, een droomstituatie. Onder de grond was het lekker fris. Snel even inschrijven en dan even op zoek naar een hapje. Op't gemakske teruggewandeld, en in de parking onze battle dress aangetrokken. Zonnebril, klakske, drankgordel, ... Ik was er klaar voor! Dan even rondkuieren op St Pietersplein. De gastjes van de CHIQUITARUN aangemoedigd, en even later stonden Ruth, Julie en Maarten daar. We begaven ons naar het BLOGGERSMEETINGPOINT. Even rap naar de aankomst van de 5 kilometerers gaan kijken en dan zelf richting start wandelen. Mannen, wat was het heet.

De minuten voor de start gingen tergend traag voorbij, en ik kwam stilaan op mijn kookpunt. "Als dat hier nog lang gaat duren, moet ik al niet meer lopen" dacht ik. Er werd een en ander afgesproken ivm snelheden. 6,2 6,4 dat blijft chinees voor mij klinken... Eindelijk start. Een tweetal minuutjes later konden wij bewegen. Ruth en Julie liepen voor, daarachter Elsti en ikke. De massa was ietwat te groot voor de straten. Mekaar volgen was (voor mij dan toch) niet echt evident. Het was serieus slalommen. Manne, wat was het heet. Na 3 km moest ik mijn watervoorraad al aanspreken. Dorst. Eindelijk na 4 km drank. 2 flesjes meegegraaid. Een half flesje voor de dorst, en anderhalf flesje om de motor te koelen. De eerste stapmomenten kwamen. Ik spoorde Elasti aan om door te lopen, maar ze wou absoluut bij mij blijven. Echte liefde!! Het werd als maar moeilijker. Die pet, dat had ik niet mogen doen. Mijne kop kon niet afkoelen. Ik moest regelmatiger stappen. Ocharme ons Dithje...

Na 7 km weer flesjes! Joepie, een nieuwe douche. Een beetje drinken en de rest over de kop. Achter ons hoorden we de supporters van de buffalo's naderen (blijkbaar een of andere voetbalploeg in het Gentse - oei oei, boze reakties). Hun strijdkreten waren al wat minder dan in't begin, maar toch. "Die moeten we voorblijven" zei Edith. Ik wou wel, maar't ging niet meer. Het blauw-witte leger passeerde ons langs links. Tja. "We zijn er bijna" zei Edith. "Nog een kilometer". Ja wadde, het moment supreme moest nog komen! Plots stond ik oog in oog met een kanjer van een klim. Ik hoopte even dat het een nachtmerrie was, maar de beentjes voelden het tegendeel. Mijn motor was al opgeblazen, en dan nog zo'n klim. "Dit tempo aanhouden schatje, dan zijn we direct boven". Edith trachtte het probleem te minimaliseren, maar ik voelde de realiteit. Het lukte: tempo aanhouden en verdergaan (en verstand even op nul). Boven nog een spurtje geforceerd, en dan de blauwe matten over. Ik wierp even een blik op de Garmin en ging bijna door de grond. "Watte?" Ik weet niet in welk vakje ik keek, maar ik dacht dat ik 1h 20m zag staan."Ja wadde"... Ik strompelde verder en graaide alle drank mee die me werd aangeboden. Ik was nog net helder genoeg om die AA drank niet over mijn kop te kappen. Na de finish kwam ik terug bij Edith. Ik vloekte. "Wat is er?" "Zo'n kl**te tijd" "Oe? 1h3m valt toch mee met zo'n temperatuur!" "He? 1h3m... Dat valt inderdaad toch nog mee".

Op't plein nog eventjes gezocht naar de bloggertjes, maar de meeste bleken al verdwenen te zijn. Moe, heet maar voldaan keerde we terug.

De fanclub had Gent weer mooi versierd!

Frank 6Frank 7

20:42 Gepost door Homer in Algemeen | Permalink | Commentaren (20) |  Facebook |

Commentaren

Ik heb u inderdaad zien zoeken, ge zijt ons zelfs gepasseerd op het plein al zoekend, en ik maar denken waar heb ik die nu nog gezien, in het naar huis gaan schoot het mij binnen dat ik uw foto onlangs gezien had...dat moest Homer zijn...volgende keer zal ik u direct herkennen :-))

Gepost door: Stofke | 12-05-08

Zonneklop Serieuze zonneklop gekregen precies, die minuten voor de start waren idd niet bevorderlijk. Maar je hebt toch een hele schitterende tijd neergezet. Die fleskes deden deugd he. En 'k was al lang blij dat ik niet met zo'n stok met een beer aan moest zeulen, zoals anderen (om maar te bewijzen dat ik je tekst helemaal heb gelezen). Geniet nog van je zondagavond!

Gepost door: Julie | 12-05-08

Karakter! ga er niet veel meer bijvoegen , ik heb respect voor jou moed in zon weer effkes een wedstrijd gaan lopen (ik ben vanmorgen vroeg weest lopen en heb afgezien als een draagezel) nog sjanse dat ge z'n pin up fanclubke hebt hé !! t geeft nog wat op :-)

Gepost door: Katrien | 12-05-08

aha Daarom loop je zoveel wedstrijden , ik wil ook zo'n fanclub .
Knap gelopen Frank , een tip tijdens zo'n wedstrijd is het handig om met een spons te lopen , je drinkt van het aangegeven water en de rest gooi je in de spons . Nu en dan eens over het aangezicht wrijven kan deugd doen ook over de polsen en in de nek .

Gepost door: roadrunnerke | 12-05-08

Cool... allé uwen tijd toch. Zijn de dames rond uw foto ook bloggers. Ik heb nog een t-shirt op overschot voor de truitjeswissel!

Gepost door: Jan Schockaert | 12-05-08

mooie fanclub heb jij Frank! ;-) leuk dat je erbij was en knappe prestatie hoor, stevig doorzettingsvermogen heb jij! En we hebben jullie nog zitten zoeken achteraf, maar niet meer gevonden...

Gepost door: Ruthje | 12-05-08

toch goe gedaan :-)

Gepost door: Jess | 12-05-08

warm ...van de zon of de fanclub? toch een mooie tijd met dit warme weer,hopelijk is het in brussel ietje koeler,tt dan
loopmaatje yves

Gepost door: paperman | 12-05-08

wat een fanclub en met zo'n weer is gaan lopen iets voor zotten. Er dan nog onbeschaamd over schrijven, dat zijn de webloglopers zeker ? Goe gedaan en ter info : ook prinses Astrid liep met ons mee. Ook zonder kokosnoten :)

Gepost door: jogginggirl | 13-05-08

Ha meneer neemt nu overal zijn fanclub mee naartoe ! Wacht maar af manneke , als Edith haar fanclub meebrengt :-) :-) :-)
Knappe tijd toch in deze temperatuur !!!
gr

Gepost door: Jetty | 13-05-08

wauw ! Wat een doorzetting ! Petje af voor jou ! Ik had al moeite met de 5 km en ja, die klim op het eind, een nachtmerrie !

Gepost door: kaat | 13-05-08

Fanclub Ik ben daarnet door Gent gereden.
Het hangt daar nog steeds vol met levensgrote foto's van onze Homer.
Je fanclub heeft zijn werk prima gedaan.

ps : prima karaktertraining, die Westmalle gaat deugd gedaan hebben.

Gepost door: frank spencer | 13-05-08

Zeker en vast een goeie tijd gezien de omstandigheden Frank. En Homer onder de AA dat zou ook een mooi zicht geweest zijn.

Gepost door: yves | 13-05-08

Nen echte Homer had ge zo zot niet gekregen hoor! Maar toch knap gelopen. Die foto's waren toch van ervoor hé?

Gepost door: Smurfineke | 13-05-08

Je hebt het toch maar weer voor elkaar gekregen...
zowel het lopen als de fanclub!

Gepost door: Tinne | 13-05-08

Fanclub? Respect Frank! Heel goed gedaan onder deze tropische temperaturen! Je mag trots zijn op deze prestatie.

Gepost door: Petra | 13-05-08

fanclub kan ik die es huren????

Gepost door: Koen | 14-05-08

neus bij die met haar zwart topje denk ik dat je neus in de verkeerde richting wijst ;-)

Gepost door: marc devloo | 14-05-08

Fanclub Ok, je hebt ze nu mogen huren, mag ik ze nu terug aub? Btw, ferm gelopen!

Gepost door: Gert | 14-05-08

temperatuurstijging jaja ... steek 't maar op 't weer; foto's zeggen meer dan woorden maateke!
In de kantlijn: ook nog sterk gelopen!

Gepost door: geert | 15-05-08

De commentaren zijn gesloten.