01-05-08

1 mei...

Wat doe je op 1 mei? Alles is gesloten. Naar onze Noorderburen rijden? Nee! Vandaag stond de Abdijentocht in Averbode op het programma. Edith zou met nog een aantal andere bloggers de 15 km lopen. Ik zou zorgen voor de logistieke ondersteuning en het gebeuren op de gevoelige plaat (SD kaartje) vastleggen. Tot Edith me gisteren vroeg: "Waarom zou jij niet meelopen? Ik vind dat je mee moet doen! Waarom zou je het niet doen...?" Lap! Een schuldgevoel van hier tot in Tokyo!

AverbodeVanmorgen werd ik wakker met stralend weer! Het zonnetje scheen in mijn slaapogen. Hupla, het bed uit en koffie gaan maken. De buitendeur open zodat de ochtendgeur binnen kon komen. Daar zat ik, "Zou ik meelopen? Waarom eigenlijk niet!" Ik trok mijn loopoutfit aan en maakte me klaar. Edith was ook wakker. Vlug een ontbijt, nog wat boodschappen en dan naar Tongerlo, met 2 auto's. Eentje werd gedropt in Tongerlo, vlug inschrijven en da verder naar Averbode. Onderweg vielen er wat druppeltjes op de voorruit. "Verdomme! Niet he". Geparkeerd aan de abdij en dan stappen naar de inkompoort. Daar stond Julie, Ruth, Mario, Peggy en wat later Mark en dochter. We moesten nog een uurtje wachten. We waren nog maar net aan't bijtetteren, toen de hemelsluizen opengingen. De regendruppels vielen als straaltjes naar beneden, zonder ophouden. De wachtende massa drumde bijeen in het poortgebouw.

Een kwartiertje later was het zonnetje er. Oef. Maar het was zo koud en vochtig. Op Peggy haar blog konden we eerder deze week lezen dat het parcours er vrij modderig kon bijliggen. Wat zou dat na zo'n bui zijn... We stonden nu op de binnenplaats van de abdij. Nog bloggers. Kaat was toegekomen. Even later Tinneke en Ilse met de fiets! 10 minuten later gingen de hemelsluizen weer open. De paterkes hebben toch geen goede relatie met die Ceremoniemeester Hierboven zenne! Vermits de start zou gegeven worden binnen de 5 minuten besloten we niet meer te vluchten voor deze vlaag. Iet later, een schot en dan klokkengelui. De athletische menigte kwam in beweging. Het begin ging vlot, we liepen van de abdij naar beneden. Dan doken we het bos in. 1 grote modderpoel. De menigte vertraagde, en er werden rare bokkesprongen gemaakt om de grootste plassen te ontwijken. Peggy had niet overdreven op haar blog. Al na 100 m besefte ik dat die sprongen en slalommen geen zin hadden. In de mate van het mogelijke zoveel mogelijk rechtdoor te lopen.

Hier en daar zag je een loper zijn/haar schoen terug opvissen uit de modder. De bloggers liepen in't begin, vrij goed in groep bijeen. Mario forceerde af en toe een spurtje om in positie te komen zodat hij fotos kon nemen in de vlucht.

Wat later gingen de hemelsluizen weer open. Met heel wat hagel bij. Die bollekes kwamen hard aan. En omdat ik geen petje droeg, besefte ik weer eens dat er serieus sleet komt op mijn kamerbreed tapijt... De hagelbollekes kletterden op mijn schedel. De bloggroep was ondertussen in duo's uiteengevallen. Julie en Ruth, vader en dochter Devloo (zij genoten duidelijk van het modderbad. Ze maakten er een sport van mekaar zo vuil/nat mogelijk te maken), Elasimam en ikke, Mario en Peggy, en kaat. Tinne en Ilse deden hun best om de bloggers zo vaak mogelijk aan te moedigen.

Eindelijk kwamen we aan bij de abdij van Tongerlo. Nog een laatste spurtje op de gladde kasseien van de oprijlaan. Garmin registreerde 14,80 km in 1:31:30. Dit tevreden voor zo'n parcours. We zakten af naar het Sporta center voor de verdiende douche. Ja wadde, zoveel volk. Zo vuil. Al dat slijk.

Tinne en Ilse hadden de nodige tafeltjes gereserveerd in de cafetaria. Nog even nakaarten en dan naar huis! Toen ik nog moest starten had ik liever in de zetel gelegen, maar tegen zo'n modderbad kan niets tegen op!

't Was plezant!!

21:37 Gepost door Homer in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

da was het! PLezant, da was het idd! Leuk dat je meedeed vandaag Frank, geef toe, zo'n modderbad had je niet willen missen he, da's goed voor 't velleke :-) Mensen betalen daar veel centjes voor in welnesscentra en wij kregen het er gewoon bovenop. Chansards da we zijn!

Gepost door: Julie | 01-05-08

Alle kinderen houden van modder !!
zouden de bloggers kinderen zijn ??? Wij voelden ons in elk geval terug kind !
prachtig gelopen . tot de volgende keer !!

Gepost door: peggy en mario | 01-05-08

geef toe....een lekker lui zetelke of een modderbad...ik denk dat je de juiste keuze hebt gemaakt vandaag Homer! Tot de volgende!

Gepost door: Ruthje | 01-05-08

Zolang we ons maar amuseren kan het weer ons geen barst schelen. 't was weer top vandaag

Gepost door: wim | 01-05-08

En God zag dat het goed was... tja 't is toch zo... het was een plezante dag!
Ik mis je fotookes wel :-S

Wat een koppel! Prachtig om jullie zo samen te zien lopen!

Gepost door: Tinne | 01-05-08

Echte "zwijntjes" HOUDEN VAN MODDER !!! :-))))))))))) ps hebt het toch weer niet kunnen laten hé (weet je wel ...die laatste kmters erop en erover)

Gepost door: Katrien | 01-05-08

Kijkt ier, ipv Homer de fotograaf aan de zijlijn , is ie nen echten loper ! Zelfs wat regen en modder kunnen u al nie meer tegenhouden... Jaja, ge hebt het zitten !
En was dat dan de revanche op Peggy ?
PS binnenkort Frank Spencer 500.000, hou u klaar hé !

Gepost door: jogginggirl | 01-05-08

Leuk ! Leuk verslag ! Volgende keer blijf ik langer hangen ;-) In of buiten de modder ;-)

Gepost door: kaat | 02-05-08

moddercatch Waar staan die foto's van dat moddergevecht?

Gepost door: Gert | 03-05-08

De commentaren zijn gesloten.