26-04-08

19 e EUROJOGGING HARELBEKE

Een hele week loop- en blogstop. Na de Antwerp 10 miles moest er even bekomen worden. Ben nog regelmatig kwaad geweest op mezelf! "Waarom heb ik haas Julie toch laten gaan???!!!" Maar ja, volgende keer (hopelijk) beter. Het was wel leuk om even langs te surfen op alle blogs. Het "wel en wee" van de lopers... Ook jullie bedankt voor de vele reakties.

weblogharelbeke32 Vandaag stond de Eurojogging in Harelbeke op het agenda. De start was vanaf 14:30h. We moesten toch om 12h vertrekken om een slordige 125 km te overbruggen. Dus vanmorgen snel wat boodschappen gedaan en dan in onze "battle-dress" gesprongen. Dank zij het vlotte verkeer kwamen we snel ter plaatse. Vlug ingeschreven. Ik merkte al vlug dat ik me weer stevig zou moeten concentreren om al die "vreemde dialecten" te kunnen verstaan. Maar gezien het algemene gespreksonderwerp toch een of andere vorm van lopen is, viel het allemaal goed mee.

We hadden dus ingeschreven. Mondjesmaat viel er een internationale delegatie WEBLOGLOPERS binnen. Ik ga hier geen opsomming geven, maar als je hier klikt kan je ze zelf zoeken. Ik ging er vooraf van uit dat Edith de 12 km zou lopen. Ik dacht dat ze voor minder haar loopschoenen niet zou aandoen. 12 km pfff, ik had me er al bij neergelegd. Maar nee hoor. Ze had eigenlijk van de coach nog loopverbod gekregen, maar een rustig loopje van 4 km, samen met Homer, zou geen probleem zijn. Er werd dus ingeschreven voor de 4 km. Het zag er allemaal ineens veel rooskleuriger uit. De meeste bloggers opteerden voor de 12 km, en de moeilijke beslissers, kozen voor beide...

De kidswedstrijden volgden mekaar in sneltreinvaart op. Ongelooflijk! Zo'n snelheid, zo'n bittere ernst, ... Schoon om te zien! Vele trofeen werden weggekaapt door de WEBLOGLOOPKIDS. (die weten niet beter...). Plots moesten we ons haasten voor de obligatoire WEBLOGLOPERSGROEPSFOTO, want onze start was al binnen 5 minuten. Een volksverhuis naar de molen zat er niet meer in, dan maar met z'n allen tegen een haagje. Spijtig genoeg heb ik deze foto zelf niet (in stond er zelf tussen), maar ik weet zeker dat ik die foto ergens zal kunnen wegkapen...

We wandelden naar de startlijn voor ons relax loopje. Start en weg... "He he he!!!??? Wat is dat hier????!!!! He!! Ho ho!! rustig loopje???" Mijn Garmin gaf 13,5 km/h aan... 14 km/h... 14,5 km/h... 15 km/h... "Hela! Oeoe!! Homer hier he! Dat is mijn stijl niet!!!" Ik dacht nog even, dat is maar de eerste honderden meters, sebiet stabiliseert dat allemaal wel een beetje. Vergeet het. Edith en Jan sleurden er mee aan... Ik zag mijn hartslagmeter weer als een komeet de hoogte inschieten. Ik mocht weer niet dezelfde fout maken als zondag. Ik mocht niet lossen! De snelheid daalde ietwat. Om de 500 m zou Garmin een beepje geven. Die beepjes volgden mekaar tergend traag op. Manne. Ik zat stik kapot, maar moest doorbijten. 2 hazen voor mij alleen! Dat mag je niet laten schieten. We waren net voorbij de helft. De helft nog maar? Wat had ik Edith misdaan dat ze me zo folterde? "Ik heb toch mijn vuile kousen in de wasmand gegooid! Ik had de tafel afgeruimd! De boodschappen mee in de kast gezet! Het oud papier buitengezet voor de papierslag!..." Ik kon niet direct de reden vinden. "Nog een kleine kilometer" zei Edith naast me. Van achter mij kwam de "peptalk" van Jan. Mijn snelheid zakte. De hartslag steeg. Mijn ademhaling deed me denken aan zo'n voetpomp waarme je een rubberboot oppompt. "Ginder is de finishboog". Dat boogje was in mijn ogen nog maar piepklein. Nog zo ver. Ik vroeg me ondertussen af wat het meeste stijl zou zijn: Voor de finish doodvallen of erna. Ik werd bekogeld met de aanmoedigingen van mijn hazen. Ik moest wel door. Dan vlak voor de finish het gegil van ons rode leger, en dan dat verlossende witte lijntje op de grond. Eindelijk!

Hieronder de cijfertjes van een stervende...

eurojog

Na onze run, mochten de 12 km lopers starten. Zeg maar het gros van de bloggers. Ze mochten 3 keer 4 km lopen. Kans genoeg om foto's te nemen en te supporteren. Amai en't was toch zo warm... Na hun wedstrijd en nog een korte babbel moesten wij snel terug naar de "stille kempen" vertrekken!

Het was een leuke dag! Frank en Betty, bedankt voor het schitterende initiatief. Bloggers, bedankt voor jullie gezelschap! Dank U Jan en Dith voor het 'beulenwerk'!

Hier de foto's waarvan sprake.

Update: Groepsfoto geleend bij Jogginggirl...

20:01 Gepost door Homer in Algemeen | Permalink | Commentaren (17) |  Facebook |

Commentaren

Ik had me wel ingehouden hoor, maar je bleef maar doordraven !! Knap gedaan, ik ben fier op jou !!!
Mijn haaswerk zal ik nog een beetje moeten bijschaven. Er wordt aan gewerkt !!! Ik zal eens in de leer gaan bij professionele hazen, zoals Jan, Mario en Gert !!

Gepost door: Edith | 26-04-08

Proficiat Proficiat Frank, supertijd gelopen, en dat amper een week na de 10 miles. Waarom je me niet gevolgd bent vorige week? Omdat je als galante man dames wilde laten voorgaan. voila. Simpel :-) Mooie foto's!

Gepost door: Julie | 26-04-08

Vini Vidi Vici Ja Frank ! ik moet eerlijk bekennen , iedere keer al ik jou zie , begin ik al te denken van "Wat gaat hij nu weer uit zijn mouw schudden ?" na de 10mijl ,nu nog de korte afstand in een tijd om U tegen te zeggen ! ben al benieuwd naar de volgende "apentoer" :-) knap gedaan jong !! ps waar is dat eendje achter Edith haar rug gebleven op de foto ??? NEEEEE !!!! toch geen Magret de canard op jullie menu vanavond ?????????

Gepost door: Katrien | 26-04-08

Knap gelopen! Knap gelopen Frank!!
En nu ga ik wat foto's wegkapen! Je hebt weer prachtige plaatjes geschoten (uhhhhh, getrokken)!!

Gepost door: M@urice | 27-04-08

Je hebt uw kousen vast in een bolleke de wasmand ingegooid !! Knappe tijd alweer !!
gr

Gepost door: jetty | 27-04-08

Super foto's, super gelopen, prachtig verslag! Homer op z'n best dus; :)

Gepost door: Gert | 27-04-08

superleuk van je weer gezien te hebben en wat een prestatie op die 4 km!! we stonden allemaal perplex! ;-) en nu ga ik gauw effe naar je foto's piepen se ;-)

Gepost door: Ruthje | 27-04-08

'k heb het gisteren al gezegd : schitterend gelopen zeg ! Amaai wat een snelheid ! Zelf hield ik het wat rustiger van tempo, 'k was om bourgondisch weekend...

Gepost door: jogginggirl | 27-04-08

SpeedyHomer! Ha Frank, amai, wat had jij er een tempo inztten. Supergoed gedaan. Leuk om jullie gezien te hebben. Ik ga eens rustig naar je foto's kijken.....

Gepost door: Petra | 27-04-08

Weblogloop Toen je uit de bocht kwam, dreigde je hoofd te ontploffen.
Wat een eindjump !
Nogmaals dank dat jullie de verre trip gemaakt hebben om te lopen en te supporteren.

Gepost door: frank spencer | 28-04-08

super top gelopen Homer!! Het was leuk je ontmoeten in het gezellig Harelbeke! Tot de volgende keer

Gepost door: Ronald | 28-04-08

Heel mooi verslag weer. En prachtig gelopen. Op naar de volgende wedstrijd =)

Gepost door: yves | 29-04-08

Hou je maar al klaar hoor! Want als Edith professionel word , dan staat je wat te wachten :-) . Gedaan met uw lui leventje :-)
gr

Gepost door: Jetty | 29-04-08

mooie foto's mooie foto's en met al da rood vallen jullie goed op
maar ik heb een vraagje --> hoeveel kilo's ben jij nu al kwijt sinds jij atleet bent geworden ?

Gepost door: Nico | 29-04-08

EEn mooi weblog ontmoeting zo bij elkaar en heerlijk genieten .
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 29-04-08

Psssstttt.... Tot morge! ;-)

Gepost door: Tinne | 30-04-08

Echt goed hoor... Prima gelopen Frank. Toen je hoofdje meer en meer naar beneden keek de laatste kilometer, wist ik het al; Homer is nen bijter, die laat niet los, ook niet als het moeilijker gaat. Dikke proficiat! Ik ben zeer aangenaam verrast.

Gepost door: Jan Schockaert | 01-05-08

De commentaren zijn gesloten.