20-04-08

Een PR!

10 miles 
Om een lang verhaal kort te maken: een PR! Niet moeilijk, de eerste keer dat ik 10 miles liep. Volgens mijn registratie 1:45:33.

Het lange verhaal. Het begon met een onderbroken nachtrust. Ik mocht weer opstaan om nachttaxi te spelen. Na een uurtje rondrijden mocht ik terug onder het dons kruipen. De wekker wekte ons dan weer om 7 uur. Elasti wou om 8 uur vertrekken naar Antwerpen om tijdig aan haar Marathonstart te staan. Ik ben dan maar mee opgestaan. Eens dat ze de deur had dichtgetrokken stond ik daar. En nu? Terug in bed kruipen kon ik toch niet meer. Maar ik was nog zo moe... dan maar even op de zetel gaan liggen. Ook dat had geen zin. De douche in en klaarmaken... Computer op, blogjes lezen, computer af.... Computer op, blogjes lezen, computer af... Wat duurde die voormiddag lang.

Om 11:15h zou de Waaslandtunnel terug open zijn voor het verkeer. Dus vertrok ik maar om 11:30 h om zonder problemen op linkeroever te komen. Thuis zat ik ook maar te wachten. Een plaatsje gevonden in de buurt van de tunnel en dan even de omgeving verkennen. Langs de Expo tent richting start. Er was hal heel wat volk op de been. Even de startomgeving bekeken en dan terug. Bekend volk! Muriel en Christophe waren ook toegekomen. Al wandelend een beetje bijgebabbelt. Dan terug naar de auto om mijn pistoletje te eten en me te prepareren: drankgordeltje, GSM, WEBLOGLOOPTSHIRT, tepeltjes insmeren, ... Terug op de "wei" kwam ik Julie tegen. Daarna volgden andere bloggers: Muriel en Christophe, Jetty, Peggy met Vabcogevolg, ... Peggy's drankgordel met geheime Mariopreparten (?) werd gevuld... Kortom, 't was tijd om ons naar de start te begeven. Amai, zo nen hoop zotten bijeen... Wat een massa!!!

Op een bepaald moment zag ik dat de "startverkeerslichten" op groen stonden. "Ginder van voor zijn ze vertrokken!" Het duurde een tijd eer wij een stapje mochten verzetten. Dan toch wat beweging, dan weer stilstaan, een beetje lopen, weer stilstaan... Een harmonikafile!!!

Eindelijk vertrokken. De brede lanen op linkeroever waren nog duidelijk te smal om de massa op te vangen. Haas Julie wou direct de vertraging goedmaken, en ze slalomde samen met Peggy door de mensenmassa. Daarachter de Vabcoladies, en dan Homer... Pffff Op dat moment was mijn hartslag al onaanvaardbaar hoog. Ik had het warm, en vreselijke dorst. "Mag ik nu al drinken?" We hadden amper 2 km gelopen... Na een tijdje toch gedronken, ik speekte toen al poeder...

De aanloop naar de Kennedytunnel was stijgen. Ik maakte me echt zorgen om mijn hartslag... Dit haal ik nooit. Daar lag hij dan; de Kennedypijp... Zijn mond stond wijd open en verslond alle lopers voor mij, en uiteindelijk ook mij. Speciaal gevoel zo op de autostrade te lopen, terwijl de chauffeurs in de auto's naast mij zich doodergerde aan de file die door onze schuld onstond. He he... In de tunnel brak het gejuig los. Handgeklap ging volgens het "Mexican wave" principe van achter naar voor in de tunnel. Het klimmen was begonnen. Julie hield het tempo erin, en ik was al zwaar aan't sterven. De klim was zwaar, maar ik zag het licht aan het eind van de tunnel. Letterlijk dan, want eens uit buik van Kennedy, bleef het stijgen. En daarna stijgen op de afrit van de autostrade. Dan even tijd om te herstellen en dan lag daar de volgende hindernis: de tunnel onder het justitiepaleis. "Verdomme, houdt dat hier niet meer op..." Terug stijgen. De fase van sterven was ik gepasseerd, ik was een zombie... Een zombie met een hoge hartslag.

Eindelijk bevoorraading... Efkes rust dacht ik. Ik kwam aan de tafel, en er stond geen drinken... Ik moest iets verder op de tafel zijn... Verdomme, ik zat ingesloten, Julie had dat blijkbaar voorzien en liep met haar gevolg ineens 20-30 m voor mij. Ik had drinken, maar had nog niet gedronken! Ik moest drinken!!! De kloof werd groter en het huppelende paardestaartje voor mij werd kleiner. Mij ladies verdwenen in de massa. Nu stond ik er alleen voor. De plaatselijke kids vonden het blijkbaar heel leuk om de lopers te dopen met de weggegooide drankflesjes. Ik kreeg een straal sportdrank in mijn oog. Dank u gasten. De route ging verder langs het Museum voor Schone Kunsten, dan de gedepte zuiderdokken en dan de kaaien. Mmm heel wat volk op de been. Ik hield mijn flesje angstvallig vast. Af en toe stopte/stapte ik even om te drinken... (had ik dus veel te weinig gedaan). Na de kaaien, richting grote markt. Daar herkende ik het gegil van Elasti en Katrien. Even kreeg ik vleugels. Even maar hoor, want het bleef moeilijk gaan. Op de Eiermarkt stond Koen van Steenkiste te supporteren. "He? Koen supporteren en niet lopen? Da's een raar zicht!" Maar ja, 't Is hem vergeven. Hij had 's morgens al een Marathon gelopen.  Nadien even shoppen op de Meir, om dan via de Jezusstraat in de Ufcia buurt te lopen. De ijverig blokkende studenten zorgen even voor wat ambiance.

Via de Leien, de Paardemarkt op, en dan doorsteken naar de Oude Leeuwenrui. Zo beslopen we het monster van de Waaslandtunnel langs achter. Ik moest even herstellen voor ik de tunnel indook en nam een drank/stap pauze. Toch wel net op de plaats waar een collega stond zeker. Ik zal het wel mogen horen morgen. "Lopen he jongen, niet wandelen". Soit, we maakten een scherp bocht en doken in tunnel nr 3: De konijnenpijp. Weer gejuig, wel iet minder enthousiast dan in de Kennedy... De badkamertegeltjes tegen de tunnelwand weerkaatsten de blauwe zwaailichten. Overal Rode kruiswagens, Mug teams, zwaantjes, ... Hier vielen slachtoffers!! Ik niet, want ik was al een zombie!!! Halverwege begon de klim terug. De massa was groot en traag. Het linker gedeelte van de tunnel moesten we al vrij houden voor de interventieteams. De lopers begonnen te stappen. Ik deed vrolijk mee (hier waren toch geen toeschouwers). Dan al lopend terug uit de tunnel. Nu was het even zwaar doorbijten. Alles geven en naar niks meer kijken. De laatste 300 m heb ik nog gespurt aan 15 km/h. Julie en the ladies? Die waren al lang binnen!!

Enkele weken geleden verscheen er op Mario's blog iets over een weddenschap ivm Peggy en Homer in de 10 miles. Het is zo lang geleden dat ik niet meer precies weet waarover de weddenschap ging. Een ding weet ik zeker! PEGGY HEEFT ME MET VEEL GLANS VERSLAGEN!!! PROFICIAT PEGGY. JE WAS ONKLOPBAAR VOOR MIJ!!

Het was een schitterende dag met goede en zware momenten. Het gezelschap was leuk. Het weer was fantastisch. Het was mijn eerste échte wedstrijd, en ik heb veel bijgeleerd vandaag!

Groeten!

Update: In mijn enthousiasme, even te snel dit berichtje gepost... Was nog vergeten Coach Mario te bedanken! Dank U voor het schema en de tussentijdse reakties. Jij hebt gedaan wat je kon, de rest lag in mijn handen (benen). Ben ik tevreden? Mmmjjjaa. Het was mijn eerste 'grotere' wedstrijd, en het was een beetje moeilijk in te schatten hoe zoiets verloopt. Vandaag heb ik veel geleerd, maar ik moet toch toegeven dat ik stiekem op 1:40 had gehoopt. Da's dan voor de volgende keer.

Dank aan de supporters. Hier en daar hoorde ik roepen, "Komaan Homer!!". Tot mijn schaamte moet ik toegeven dat ik veel van die mensen niet ken... Bloglezers?

Dank aan mijn moeder! Toen we thuis kwamen stond er een pot groentensoep klaar en een grote pot fricassee. Manne, dat smaakte!! Bedankt ma!!

20:55 Gepost door Homer in Algemeen | Permalink | Commentaren (34) |  Facebook |

Commentaren

prachtig verslag, prachtig gelopen, en vergeet nu niet om te genieten van genoeg vocht hé ! Proficiat man !!!!!

Gepost door: jogginggirl | 20-04-08

Volgende graag! Niet laten kennen hé Homer. Op naar de volgende!
Well done oll' chap.

Gepost door: Francis | 20-04-08

Proficiat! Heel mooi gedaan Frank! Gefeliciteerd met je PR.

Gepost door: Petra | 20-04-08

Antwerpen Mooi verslagje : blijkbaar moet het zwaar geweest zijn.
Dat PR heb je nu op zak, geniet er van.

Gepost door: frank spencer | 20-04-08

top Proficiat schat, schitterend gedaan, spijtig dat we niet op tijd aan de finish waren !! en ja, het leven van een supporter is niet echt simpel. Heb het aan den lijve ondervonden !!!

Gepost door: Edith | 20-04-08

Mooi, mooi, mooi.... Schitterend toch om een PR aan je lijstje toe te voegen en er komen er ongetwijfeld nog veel bij...
Soigneer elkaar nu maar en tot blogs!

Gepost door: betty spencer | 20-04-08

je deed het toch maar ondanks het warmere weer en niet vergeten dat je ook van nul bent begonnen . En al denk je dat je daar rond liep als een zombie , zeker weten er liepen daar nog ergere gevallen rond . Geniet van het pr en zeker weten in betere omstandigheden kan je nog beter !!!!!

Gepost door: roadrunnerke | 20-04-08

Proficiat Homer!
Tja... je kan al je fans niet kennen he :-)

Knappe prestatie!

Gepost door: Tinne | 20-04-08

proficiat!! knap gelopen Homer, zo'n parcours met super veel hellingen is nie niks hé, maar je hebt knap volgehouden! Proficiat!!

Gepost door: Ruthje | 20-04-08

Goed gelopen Frank! We stonden daar al zeker een half uur denk ik maar naar elk rood shirtje te loeren als gekken. En dan hadden we je nog bijna gemist. ;) Btw, eieren onder leggen? Ze noemen mij nu al nen afjager! ;) De laatste kilometers denk ik dat Edith me een paar keer verwenst heeft hoor; ;)

Gepost door: Gert | 20-04-08

Proficiat! Proficiat Frank, een schitterende eerste 10 mijl heb je gelopen hoor! Geen makkelijk parcours, véél volk en behoorlijk warm, zijn verzachtende omstandigheden. En zoals je zelf al zei:je mocht ook niet te snel lopen he, anders wordt het de volgende keer moeilijker om een pr te breken. Knap gelopen! Je mag trots zijn!

Gepost door: Julie | 20-04-08

Van "Homer" naar "Runnig Frank" Wat een metamorforse !!! in een jaar tijd ! verleden jaar was je nog supporter die nu en dan wat liep en NU !!! loop je met de "smile" de 10 mijl !! ewel als dat geen prestatie is !!Chapeau en dikke proficiat !! ps we hebben er alles aangedaan om je nog te zien aankomen ,maar twas te druk !! Edithje zat op haar paard zenne ;-))

Gepost door: Katrien | 21-04-08

oeps de n vergeten van "Running" F

Gepost door: Katrien | 21-04-08

Dikke proficiat met je knappe prestatie !! Die 1u40 loop je volgende keer wel, zeker weten. Geniet nu maar na van je knappe prestatie.

Gepost door: philippe en an | 21-04-08

Proficiat! Proficiat met je super prestatie!

Gepost door: M@urice | 21-04-08

geweldig ! Prima gedaan ! Mijn verlsaagje lijkt heel erg op dat van jou ! Ook ik ben pas vorig jaar (april) begonnen met lopen. Komop, we doen verder !

Gepost door: kaat | 21-04-08

Frank ......je hebt het schitterend gedaan ! Je hebt dadelijk de niet al te gemakkelijke 10 mijl gekozen . 2 Tunnels + toch nog hier en daar wat klimwerk . Ik weet het wel , het is voor iedereen hetzelfde , maar je éérste wedstrijd en je dan al kappot lopen , zou zeker niet verstandig geweest zijn .
Ik zie nog zo de Frank voor mijn ogen die ons on Oostende stond op te wachten . De éérst x dat ik je zag . De frank van toen is er niet meer . Jij bent volledig verandert ! De interessen in lopen was toen bijna nul , en nu doe je hetzelf .
Je gewicht is ook fel in de goede richting gegaan ! Je hoord erbij !!! Je hebt je bewezen ! En dat ons Peggy een beetje rapper was .....Mmmmm..de volgende keer pakken we ze !! ( alleee met het lopen he !!! De rest doe ik zelf wel )

Gepost door: de coach | 21-04-08

proficiat zenne mooie tijd ... blijkbaar een leuke wedstrijd voor jou ... en dat is wat echt telt!!! Blij dat ik es voor jullie kan supporteren ook!

Gepost door: Koen | 21-04-08

Knap! proficiat met het behaalde resultaat.

Gepost door: Geert | 21-04-08


Proficiat aan mijn zoon en schoondochter!Petje af.Een beetje vitamientjes was wel op zijn plaats

Gepost door: Maria | 21-04-08

w00t w00t w00ot wat een prestatie, knap gelopen!!!

Gepost door: Mike | 21-04-08

fantastisch debuut!! dikke proficiat, dit is een schitterende tijd. Eerlijk gezegd is het voo iedereen telkens even 'sterven' in die konijnenpijp.

Gepost door: Dirk | 21-04-08

Een dikke welgemeende profficiat met je éérste 10 mijl . Je hebt een prachtige tijd gelopen . de volgende keer lopen we samen , zonder weddingschappen!! Gewoon voor de fun !!

Gepost door: peggy | 21-04-08

goe gedaan, Homer Da's een knappe prestatie op een moeilijk parcours bij warm weer. Volgende keer zal dat vrouwelijk vabcolegioen eraan moeten, wees daar maar zeker van ;-)

Gepost door: bob | 21-04-08

Sjiek Keigoed gelopen Homer en een prachtige debuuttijd op de 10mijl!! Dikke proficiat!!

Gepost door: Muriel | 21-04-08

Fantastisch!!! echt waar hoor. En wie weet waar dit eindigt?

Gepost door: Jan Schockaert | 21-04-08

Superloper Jaja wie had dat een jaar geleden gedacht. Weer een PR op het lijstje. Knap werk Homer!

Gepost door: Smurfineke | 21-04-08

super heel goed gedaan Homer!! gefeliciteerd!!

Gepost door: Ronald | 21-04-08

tunnel Frank, je schrijft op onze blog dat je nog wou aanpikken in de tunnel. Sorry, we hebben je echt niet gezien, anders zouden we zeker iets gezegd hebben, proficiat met je tijd!

Gepost door: dirk | 22-04-08

Je hebt er hard voor gewerkt Frank. En het resultaat mag gezien worden. Proficiat met je eerst wedstrijd. Nu lekker genieten van de prestatie.

Gepost door: yves | 22-04-08

Proficiat Knappe prestatie Frank. Als je dan al een beetje teleurgesteld bent(hoewel daar echt geen reden toe is) moet je maar denken dat het alleen maar kan en zal beteren.
Volgens uw verslagje heb je er toch ook wel van genoten.
Doe zo voort!!!

Gepost door: Marc | 22-04-08

Goed gedaan en gezien de drukte een mooie tijd!.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 22-04-08

Uiteraard goed dat je mensen bedankt, maar vergeet het niet : JIJ hebt het toch maar gedaan hé ! Sterk zunne ! Op naar de volgende challenge ?

Gepost door: jogginggirl | 22-04-08

Juist even jou blog doorgenomen, mooie prestatie in Antwerp, het was inderdaad een leuke loop met pittige klimmetjes in de tunnels :-)

Gepost door: Stofke | 28-04-08

De commentaren zijn gesloten.