06-04-08

Zondag

Vanmorgen weer op tijd uit te veren, want Thomas moest zijn laatste match van het seizoen spelen. Over de kwaliteit van de wedstrijd gaan we het nu maar even niet hebben. Waren ze nu aan't basketten of slaapwandelen? We zijn er nog steeds niet uit. Seizoen voorbij... meer vrije tijd voor ons!!! Knipoog

Edith kon onmiddellijk na de match vertrekken vanuit Westmalle, voor haar 30er. Ik bracht Thomas naar huis, en kleedde me vlug om. Alles lag al klaar. GSM, energiereep, flesjes waren gevuld, Garmin, borstand, petje, regenjasje,... Na een half uurtje was ik vertrokken voor mijn 15 km aan 7 min. Ik had besloten te lopen in de buurt. Ik had vooraf een route in mijn hoofd, op vrij onbekend terrein. Daarom had ik even google earth geconsulteerd om te zien waar ik kon indraaien. Dan even via GPS coordinaten de afstand berekend. Na ongeveer 14 km moest ik terug in de buurt van thuis zijn; dus met een plaatselijk rondje zou ik perfect aan de 15 km komen.

Ik weet niet hoe het bij jullie was, maar hier bij ons was het een stralende lentedag. Gelukkig had ik mijn regenjasje thuis gelaten. Ik liep recht naar de vaart, en dan moest ik de vaart volgen richting Rijkevorsel. Na +/- 7 km moest ik indraaien in een klein straatje. Er was nergens een straatje te zien. Ik liep dus verder. Ik werd wat bezorgd... Eindelijk na 8 km kon ik indraaien. He, die straat moest toch anders heten??? Ik waagde het erop. Ik zat niet meer juist, maar ik kon niet blijven weglopen van huis. Even een korte stop voor een eerste flesje. Ver kon ik niet verkeerd gelopen zijn, en zo onbekend was de buurt ook weer niet. Na 1 km zat ik terug op bekend terrein; niet waar ik wilde zijn, maar ja.

Ik liep langs een vrij drukke baan, maar op zondag valt dat goed mee. Ik had in Edith haar bevoorradingskast een energiereep gevonden, die ik eens wilde uittesten. Ik had ondertussen honger gekregen. (het was al 13h). Papiertje openscheuren en knabbelen al lopend. Dat is dus niet te doen. Had ik nog een meter verder gelopen, had de helft van mijn reep in mijn luchtpijp gezeten denk ik. Dus even stappen. Mmmm best lekker. Onmiddellijk weer verder. Een snelle schatting leerde mij dat ik verder dan 15 km zou lopen...

In St Lenaarts moest ik even stoppen/stappen in het centrum om veilig over te steken. Ik profiteerde ervan om nog een slokje te drinken. Dan weer starten deed pijn... Maar het moest! Alleee, nog 2,5 km en ik was thuis. Daarom het tempo even terug wat opgedreven.

20040406

17 km - 1 h 53 min - 8,9 km/h

Zalig weer, rustig loopje. Vlug de douche in, en me dan in de zetel gelegd. Ronde van Vlaanderen gekeken. Als ik die weerstoestanden zie aan de andere kant van Belgie, mogen wij nog van geluk spreken!!

Deze week 55 km.

21:40 Gepost door Homer in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Same weather in Bonheiden. Met wolken gestart, maar daarna een prachtig waterzonnetje en geen wolkje meer te bespeuren. Het doet me eerlijk gezegd verlangen naar trainingen in korte broek en t-shirtje en daarbij een lekker lente temperatuurtje.

Gepost door: Gert | 07-04-08

Opgepast Ze zullen moeten oppassen in Antwerpen... Goed bezig!

Gepost door: Mike | 07-04-08

Al goe dat je niet te ver afgedwaald was, anders was je misschien nog te laat in A'pen.

Gepost door: Marc | 08-04-08

Je mag van geluk spreken, bij onze toch enkele hagel en natte sneeuwbuien gehad in de voormiddag. Goe gelopen alweer.

Gepost door: yves | 08-04-08

Het was inderdaad een mooie lentedag bij ons.
Al die moderne snufjes en dan nog verkeerd lopen. Zie dat je in Antwerpen maar op het juiste parcours blijft of het worden er 42...

Gepost door: Smurfineke | 08-04-08

Had er al van gehoord... bij 't vrouwtje ,ge zijt verdorie wreed goe bezig zenne !!

Gepost door: Katrien | 08-04-08

zondagloopje 't was zaaalig loopweer afgelopen zondag; ik was weeral veel te warm gekleed ...

Gepost door: geert | 09-04-08

De commentaren zijn gesloten.