30-03-08

Vetloop

zomertijdZomertijd! Ik heb de overgang naar de zomertijd life mogen meemaken in mijn functie als kids-taxi. Het was wel even goed afspreken. "Ja maar pap! Baseert je je nu op de zomer tijd of de wintertijd?" Obepaald Inderdaad, kwestie van goed afspreken!

Wat er ook van is, mijn ritme ligt weer onderstenboven, door de taxirit en dat uur verschil. Dat maakte dat ik om 8h zomertijd wakker werd. Nog even omdraaien en een half uurtje later uit bed. Er stond een vetloop van 10 km tegen 7,15 op het programma. "Awel?! Waar zit die regen nu?" Er was een blauwe hemel met een grote gele zon. Ik stak even mijn neus buiten. 't Was zelfs niks koud. Mmm toch wat dreigende wolken. Ik sprong in mijn loopoutfit, drankgordel vullen, sattelieten zoeken, veters knopen en weg. Drup drup. Kanjers van regendruppels. Elke druppel die neerkwam op het droge asfalt had een diameter van minstens 2 cm. "Ja lap" gelukkig viel er niet veel. Ik liep rustig verder. Na 2 km donker grijze lucht, regen, gieten, kletsnat... Een verzopen kieken. Een groepje van 3 lopers kwam mijn richting uit. "Hej, waar zit Edith?" "Ha, in haar bed!" "Jamaar jamaar jamaar". Het was het groepje waar Elasti wel eens mee loopt op zondagochtend... (als ze uit haar bed kan Knipoog).

Het stopte niet met regenen; wind van voor, van achter en van opzij. Nat vanvoor, vanachter, en opzij. Zo blijf je in evenwicht he. Langs de vaart kwam ik nog 2 groepjes lopers tegen. Ook kletsnat natuurlijk. Onze blikken vonden mekaar. De glimlach sprak boekdelen. Een man die zijn hondje uitliet, vocht naast de vaart met zijn paraplu. De wind speelde ermee. Toen ik hem passeerde riep hij "Ge hebt het niet getroffen met het weer he makker!" "Gij ook niet he". Hij mompelde nog iets maar ik hoorde het niet meer.

Met mijn natte vingers wreef ik over het scherm van mijn Garmin. "Oei, al 9 km... Tijd om terug huiswaards te lopen... Neeeee" Ik was toch al nat, en het liep vlot. Ik hield de hartslag in de gaten. Die bleef opmerkelijk laag! (naar mijn normen) Dank U Mario! Het stopte met regenen. Ja nog wel een beetje zever. Ik kreeg maar vreemde blikken van de mensen die naar bakker gingen. Zo van "die gast mankeert toch iets zenne!" en ze hadden nog gelijk ook!

Ik begon stilaan op te drogen. Behalve mijn voeten natuurlijk. In mijn hoofd stippelde ik de verdere route uit. Mmm dat moet haalbaar zijn... Het liep nog vlot, maar ik begon het beu te worden. Een Marathon lopen, moet vreselijk lang duren!!! Ik had geen Ipod meegenomen, owv de regen. Zelf een beetje zingen? Nee! Een blik op de Garmin. Oei, al 15 km. Mmm gaat goed. Mijn tepels deden pijn! Weer regen! Waarom niet!! Wind van voor. Wat ik vreselijk vind aan die regen is dat die druppels van je gezicht lopen, en dat kriebelt altijd zo! Ik begon mijn stal te ruiken. Tandje bijsteken (indruk maken op de buren). Eindelijk!! 18,5 km in 2h 3min Gem hartslag 152. Te ver en te snel! Who cares!

30 maart

Weektotaal: 58,13 km.

13:22 Gepost door Homer in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

Commentaren

marathon Jij traint stiekem voor een marathon zeker ??

Gepost door: Edith | 30-03-08

mooi Mooie training en die hartslag neemt ook al mooie waarden aan , dat zal goed gaan op de 10miles , wel oppassen met die tepels want dat kan wreed veel zeer doen .

Gepost door: roadrunnerke | 30-03-08

Marathon Edith neemt me de woorden uit de mond. Dat komt er nog eens van, zeker weten.

Gepost door: Gert | 30-03-08


Proficiat!

Gepost door: Maria | 30-03-08

jawadde ! zeg, zijt ge zeker dat je geen marathon amibities hebt ? 58 km per week, da's bijna 3000 km per jaar. Ik deed maar 1500 km in een jaar en wel een marathon....

Gepost door: jogginggirl | 30-03-08

@ Edith Heb al lang zo'n vermoeden hoor , Homer jongen we hebben je DOOR !!!!

Gepost door: Katrien | 31-03-08

Die 10mijl gaan vlotjes verlopen en dat is maar 16km, een makkie dus ;-)

Gepost door: philippe | 31-03-08

Amai das bijna dubbel zover. Ga jij in mijn plaats de marathon lopen ?
Goe getraind in dat hondeweer.

Gepost door: yves | 31-03-08

Jaja... Een natte droom???

Gepost door: Jan | 31-03-08

Dat is een beste training en tsja , die regen!.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 31-03-08

Van dat taxi gedoe ben ik nog enkele jaren gespaard. Niettegenstaande krijg ik toch al last van dat uurke minder slapen. Gelukkig ging ik niet naar de ochtend-groepstraining maar naar Damme-Brugge-Damme dat pas om 15h15 starte.

Gepost door: cremke | 31-03-08

look Jawadde, kom ik een weekje niet kijken en is Homer getransformeerd in een nog superdere loper dan hij al was én heeft de blog een nieuwe look... leuke verrassing!

Gepost door: Julie | 01-04-08

Amai zeg, onze Homer meent het echt! Knappe trainingen. Ben nu toch wel benieuwd naar die nieuwe PR in A'pen.

Gepost door: Smurfineke | 01-04-08

De commentaren zijn gesloten.