23-03-08

Loopweekend

Gisteren stond een wisselloop van 10 km op het programma. Iets waar ik vooraf niet veel schrik van had, gezien de snelheden die ik moest halen niet overdreven waren. Mario wist echter vooraf blijkbaar niet dat we een zware nacht achter de rug hadden. Matthijs was met zijn schoolmakkers het begin van de paasvakantie gaan vieren. 's Nachts belde hij me, anderhalf uur voor het afgesproken tijdstip, uit mijn bed omdat hij zich niet goed voelde en bijna niet kon ademen wegens verschrikkelijke pijn aan de longen. Manne, ik garandeer U, je bent ineens wakker en dan lap je alle snelheidsbeperkingen aan je laars. Om een lang verhaal kort te maken, een dik uur later was het alles terug in orde. Maar ja, ik was klaar wakker en mijn nacht was gebroken.

Dit alles om uit te leggen dat het lopen niet echt vlot verliep. Ik heb het schema wel afgewerkt zoals het voorgeschreven was, maar het was helemaal niet leuk omdat ik te diep moest gaan... Moe, honger, ... Na de middag dan met Thomas naar St Niklaas voor den basket en 's avonds mijn schoonouders op bezoek voor een Paasdiner. Elastimam had haar kooktalenten nog eens bovengehaald!

Vanmorgen stond er een duurloop van 12 km op het programma tegen 7 min. Bij Elastimam stonden er 24 op het menu. We besloten met 2 auto's naar't Peerdsbos te rijden. Edith zou me begeleiden op mijn 12 km en nadien zou ze de rest in haar eentje afwerken. Het was stralend weer; wel een beetje frisjes. Heeeeel veel lopers. Samen maalden we kilometers. "Gaan we door Vordenstein?" vroeg Edith. "Ik was dat niet van plan!" "Niet?" "Ja dus..." Hierdoor zou ik wel boven mijn 12 km uitkomen... Dus samen over de brug van de autostrade. Dat deed pijn... boven flesje water leeggedronken en weer verder. Een lokaal toertje door Park Vordenstein. Mijn Garmin gaf al 11 km aan. "Binnen 1 km stop ik he!" "Ah ja? Wat moet ik dan doen? U dragen of wa?" "Tuurlijk! Ge weet toch dat over-kilometers dubbel betaald moeten worden he!" Knipoog . Na Vordenstein, terug de autostrade over. Dat deed weer pijn. 2e flesje water en weer verder. Zoveel lopers!!! Op het 16,1 km punt riep ik "10 miles". Nog een stukje en na 16,8 km stond ik terug bij de auto. 1:54:50h na mijn start. Snelheid: 6:50h. Dat kan tellen als vetloop. Edith zoefde verder.

Ah ja, nog een vrolijk Paasfeest iedereen!!

haas

 

 

 

12:54 Gepost door Homer in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

twee stevige trainingen zeg. Gelukkig is alles toch goed afgelopen met Matthijs!

Gepost door: Ruthje | 23-03-08

knappe trainingen!

Vrolijk pasen!
Geniet van het zeetje.

Gepost door: Tinne | 23-03-08

Heb er al van gehoord !!!!! Denk ...nee ga niet zeggen wat ik denk ,anders loop je gans de week met hoofdje in de wolken ;-)))) prettig paas verlof en geniet er vooral van

Gepost door: Katrien | 23-03-08

Loopweekend, inderdaad heel wat te doen. Maar gisteren in Kruishoutem reeds nat geworden, en morgen de halve marathon in Sleidinge, vrees ik van het zelfde laken een broek

Gepost door: cremke | 24-03-08

Vrolijk pasen. Antwerpen gaat een fluitje van een cent worden.

Gepost door: yves | 24-03-08

Het is toch een charmeureke hé die Frank. Tot in Antwerpen! :)

Gepost door: Gert | 24-03-08

Matthijs? En, was alles dan uiteindelijk in orde met Matthijs? Niets ernstigs hoop ik. Gelukikg heeft het je blijkbaar niet tegengehouden stevig te trainen. Peggy en ik zijn gewaarschuwd, we zullen concurrentie hebben :-)

Gepost door: Julie | 24-03-08

tja ... ge moest zonodig met een freak trouwen hé ;-)

Gepost door: geert | 25-03-08

Een weekendje vol knappe trainingen - mooi werk. Jullie zijn klaar voor Antwerpen.

Gepost door: philippe | 25-03-08

Ja, die gasten kunnen een mens soms nogal laten verschieten, hopelijk is alles oké.
Ondanks alles heb je toch stevig getraind.

Gepost door: Marc | 25-03-08

De commentaren zijn gesloten.