08-03-08

Lange versnellingen

accelerationLoopdag 5 van de 10 miles voorbereiding. Lange versnellingen. Na een korte studie van de opdracht, de Garmin geprogrammeerd. Eerst 1 km inlopen, "zeeeeer traag" (dat lees ik graag). Dan 5 reeksen versnellingen van 2 x 500 m, onderbroken door 2 minuten rust, en 4 minuten rust tussen de reeksen. Dan nog 1 km uitlopen. Kan je nog volgen? Ik nu wel, maar de theorie was niet echt evident... 't Kwam erop neer dat ik ongeveer 9 km moest lopen.

Garmin gaf instructies. "Rustig aan", "Rustig aan". Ik heb altijd problemen met traag lopen, wanneer je nog niet moe bent. Het is zo geforceerd afremmen, waardoor ik altijd wat last krijg in de schenen. De eerste reeks van 2X500m ging vlekkeloos. Dan 4 minuten rust. 4 minuten is lang, en wanneer je dan gepasseerd wordt door zoveel andere lopers geef je zo'n indruk van "Ha, dieje gast kan niet meer..." Fronsen. Maar ja, 't is voor het goede doel, dus we trekken het ons niet aan. Met de 2e reeks van 2x500 m ging het mis. Ik had het signaal niet gehoord van het einde van de 1e 500, en liep gewoon door mijn 2 minuten rust. Na een tijd vond ik toch dat die 500 m heel lang duurden... en snapte ik het probleem (een beetje traag van begrip he...). Door de Ipod had ik het signaal geratteerd. De volgende series liep ik met de Garmin in de hand zodat ik beter kon volgen...

De versnellingen waren vlekkeloos achter de rug. Dan nog een Km uitlopen... Het ging te vlot, dus we liepen nog wat door. Dan nog even Mark Tijsmans gepasseerd, die er blijkbaar nog iets meer moeite mee had. Na 2,2 km uitlopen was ik terug aan de auto. In totaal 10,97 km gelopen.

Dan als ne zot naar huis gevlogen, douchen, eten, en dan met Matthijs naar den basket. Ons gasten moesten spelen in Eeklo. Pffff 109 km enkel... Verschrikkelijk spannende match. Op 2 minuten van't einde hadden ze nog een voorsprong van 2 puntjes. Had ik toen een hartslagmeter aangehad.... Uiteindelijk gewonnen met 6 puntjes verschil. Goe gedaan gasten!!

Morgen een vetloop van 9 km... Thomas moet om 9 uur basketten. 't Zal dus een vetloop worden om 12h vrees ik... Nuchter blijven!!

20:17 Gepost door Homer in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

zeg, om half 7 is' al klaar aan 't worden, dan ben je ook terug voor het begint te gieten.... (en kun je na den basket gerust "niet nuchter" blijven ;)

Gepost door: jogginggirl | 08-03-08

Gelukkig dat je het besefte of je was nog aan het versnellen :) Mooie training trouwens

Gepost door: yves | 09-03-08

K had dat wel gedacht !! DAT HET EEN KNAPPE TRAINING GING WORDEN !!! ps We verwachten in feite niks lager meer van nu af aan ;-)

Gepost door: Katrien | 09-03-08

De commentaren zijn gesloten.